7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Mathias Vergels: “Als je zo doorgaat ben je binnenkort dood”

Foto: Peter De Smedt

Mathias Vergels heeft het niet makkelijk gehad. Donkere en depressieve gedachten namen de bovenhand in zijn leven en Mathias kreeg te kampen met zwaar psychisch lijden. Hij wist er weer een beetje bovenop te komen en vertelt en zingt erover in zijn nieuwe tournee door Vlaanderen.

“Het gaat beter met mij sinds de geboorte van mijn zoon, zo’n vijf jaar geleden. Het vaderschap daagt me uit om beter te doen. Je schuift je persoonlijke issues aan de kant, de wereld draait niet meer alleen om jezelf. Alles aan dat kind is leuk. Ik denk dat ik meer van hem leer dan hij van mij”, zegt Mathias in Het Nieuwsblad.

De acteur zat zo diep dat hij ooit overtuigd was dat hij nooit de leeftijd van 31 jaar zou bereiken. Het ging zo slecht en hij ging alleen maar op zoek naar de volgende kick. Aan de toekomst dacht Vergels niet.

“Mensen zeiden me: ‘Als je zo blijft doorgaan, ben je binnenkort dood’. Tegelijk wist ik goed wat niet goed was voor mij, ik wilde verandering. Toen ik van school was heb ik het ouderlijke huis gekocht met centen die ik had verdiend. Mijn ouders gingen ook scheiden op dat moment en mijn broertje moest mee met mijn mama. Daar had hij geen zin in. Ik ben samen met hem in ons ouderlijk huis gaan wonen. Ik wist toen dat ik me sterk moest houden voor hem. Soms lukte dat, soms wat minder.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today