5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Mathias Vergels: “Dat taboe moet weg”

Foto: Showbizzsite.be

Heel vaak zie je niet dat iemand het zwaarder heeft dan hij of zij laat uitschijnen. Zo had ook zanger en acteur Mathias Vergels psychische problemen maar was niemand daarvan op de hoogte. Ook zijn vrienden wisten niet dat hij het zwaar had.

Nu is Vergels klaar om met zijn verhaal naar buiten te treden en dat doet hij door een intieme muziekvoorstelling waarmee hij door Vlaanderen trekt.

“Ik vind het nog altijd niet gemakkelijk om het onderwerp aan te snijden, maar het taboe rond psychisch lijden moet weg. Trouwens, ik zing al veel langer en al mijn teksten zijn autobiografisch. Lees ze, en je weet wat ik heb doorgemaakt”, zegt Mathias in Het Nieuwsblad.

De zanger heeft lange tijd in het Engels gezongen, maar koos er een aantal jaar geleden voor om toch voor het Nederlands te gaan. Zo begrijpen mensen zijn teksten nog beter.

“Blijkbaar kunnen veel mensen hun eigen verhaal projecteren op mijn liedjes. Dat is ook prima. Hoe meer mensen ik kan motiveren om hun schroom te laten varen en zich uit te spreken, hoe beter.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today