6 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Mathias Vergels: “Ik dacht niet aan de effecten op mijn omgeving”

Mathias Vergels
Foto: Showbizzsite.be

Mathias Vergels heeft het niet gemakkelijk gehad de voorbije jaren. Hij kampte met een psychisch lijden en heeft hard moeten werken om daar een beetje bovenop van te komen. Maar het was niet makkelijk.

Nog elke dag voert hij een strijd om zijn problematiek zoals depressieve klachten niet de overhand te laten nemen in zijn leven.

“Ik doe wat ik graag doe. Door mijn ervaringen heb ik inzicht in mezelf gekregen. Daardoor ben ik muziek beginnen te maken en teksten beginnen te schrijven. Toen ik de eerste keer opgenomen ben, heb ik gemerkt dat al wat ik nu doe, goed werkt in therapie. Vooral schrijven helpt: je kunt helemaal in je kop gaan zweven en zoeken”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Nu trekt Mathias door Vlaanderen met een theatertournee waarin hij vertelt en zingt over de donkere periode die hij heeft doorgemaakt. De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Het komt voor in de beste families’, van Griet Frère vvan Similes.

“Het is een heel interessant boek, want ik dacht vroeger zelf niet aan de effecten van mijn gedrag op mijn moeder of mijn lief. Intussen weet ik dat er bij psychisch lijden ook veel lijden is bij de mensen in de omgeving. Ik probeer nu die schade te herstellen door het gesprek erover te openen. Bij de een lukt dat beter dan bij de ander.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today