7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Mathias Vergels: “Ik moest me sterkhouden voor hem”

Mathias Vergels
Foto: Showbizzsite.be

Toen Mathias Vergels’ zijn ouders uit elkaar gingen, was hij net weg van school. De acteur had al in enkele films meegespeeld en besloot om zijn ouderlijke huis te kopen. Dat lag boven de bakkerij die zijn vader had.

Mathias had nog een jongere broer van veertien jaar en die most met zijn moeder mee, iets wat hij niet zag zitten. Maar daar had Vergels de oplossing voor.

“Ik ben toen met mijn broer boven de vroegere bakkerij gaan wonen. Hij was nog maar 14, maar ik kocht een scootertje voor hem om naar school te kunnen gaan. Ik wist dat ik me sterk moest houden voor hem. We hebben vandaag nog altijd een goede band”, zegt Mathias in Het Nieuwsblad.

De bakkerij was voor Vergels een plaats waar vrienden kwamen feesten, waar er werd gerepeteerd met hun band en waar mensen kwamen binnenlopen zoals in een kraakpand. De dag van vandaag woont Mathias er nog steeds.

“Maar ik woon er nu met mijn vriendin. Van het atelier hebben we een B&B gemaakt. Zo zie je maar, het komt altijd goed, ook als het niet goed komt. Zodra het besef binnensijpelt dat je niet in het middelpunt van je leven bent, kun je meer relativeren. Wat zwaar aanvoelt, kun je dan beter verdragen. Je moet niet altijd sterk zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today