19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

“Mathilde heeft ongelooflijk veel macht”

Foto: Koninklijk Paleis- Michel Gronemberger

Sinds kort ligt het boek ‘De Macht van Mathilde’ in de winkel. Een boek geschreven door Jo De Poorter, naar aanleiding van de 50ste verjaardag van onze koningin. Jo is al heel wat jaren royaltywatcher en weet als geen ander hoe het er allemaal aan toegaat binnen de verschillende koningshuizen.

“Ik ontmoet heel veel mensen langs de zijlijn. Ik ben aanwezig bij alle begrafenissen en huwelijken, ook bij die van Harry en Meghan. Terwijl ik buiten commentaar stond te geven ontmoette ik heel wat mensen zoals de chauffeur van een royal, de beste vriendin, de kapper, etc. Zo heb ik in de loop van twintig jaar een databank met informatie aangelegd”, vertelt hij in Humo.

En die informatie is heel belangrijk. Wanneer een royal komt te overlijden wordt Jo gevraagd in de studio van VTM om commentaar te geven. En dan is het belangrijk dat hij iets te vertellen heeft.

“Maar dat boek gaat niet alleen over Mathilde, maar ook over de zeven officiële koninginnen die België heeft gekend. En daarnaast heb ik ook een plaatsje gereserveerd voor de acht andere vrouwen die de ambitie hebben gehad om vorstin te worden.”

Uit het boek kunnen we constateren dat Mathilde toch wel wat meer macht bezit dan haar voorgangers zoals Paola en Fabiola. “Het duidelijkste voorbeeld van de macht van Mathilde zag ik op de begrafenis van de Queen. Ze zat op de derde rij, dichter dan de meeste familieleden. Mathilde heeft vorig jaar 25 gekroonde hoofden ontmoet, 21 premiers en 50 presidenten. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar in mijn vriendenkring zitten die mensen niet. Mathilde bezit een machtig netwerk en veel invloed.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today