14 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

Matteo Simoni doet een triootje met Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke

Trio
© KFD

’Trio’ is een unieke langspeelfilm van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke die volgend jaar met Valentijn in de zalen komt.

In 2016 toerde het drietal samen door het land met het theaterstuk  ‘Hechten’ van Stefaan van Brabandt.  Deze tournee bracht hen als makers en vrienden alleen maar dichter bij elkaar en hongeriger naar meer.  Een nieuwe uitdaging.  Zo ontstond het idee om samen een filmscenario van het toneelstuk te brouwen.  Die film is nu klaar.  En ook deze samenwerking verliep zo vlot en inspirerend dat de drie besloten om samen een productiehuisje op te richten.  Bruno, Ruth en Matteo.  Kortom Brutteo.  Hun eerste film ‘Trio’ werd zowel door hen geregisseerd,geproduceerd als geacteerd.

Er gebeurt iets wanneer wij drie bij elkaar zijn.  Iets dat alleen maar goesting naar meer genereert. Iets dat inspireert, doet creëeren, bevrijdt en uitdaagt.  Chemie, magie,wie zal het zeggen.  Eén ding staat vast: wanneer je beste vrienden je collega’s zijn en andersom werk je waarschijnlijk bij Brutteo.”, aldus het trio. 

‘Trio’volgt het verhaal van Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen,dansen… maar ze zijn niet alleen.

Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders. 

‘Trio’ is vanaf 13 februari 2019 in de bioscoopzalen te zien.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today