5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Matteo Simoni nieuwe master van Filmfestival Oostende

Matteo Simoni
© FFO

Matteo Simoni is de nieuwe en meteen ook de jongste Master in het twaalfjarig bestaan van het Filmfestival Oostende.  Hij neemt de fakkel over van acteur Wim Opbrouck.

Het Filmfestival in Oostende vindt plaats van 7 tot en met 15 september.  De keuze voor Simoni was door de organisatoren weloverwogen: “Matteo heeft in de voorbije jaren zijn veelzijdigheid en talent als acteur bewezen, van zijn vertolking van Rocco Granata in Marina tot deze in Patser, alle rollen speelde hij met een moeiteloze flair. Met Matteo kiezen we de jongste master in de geschiedenis van het festival Hij is voor mij een van de boegbeelden van het aanstormende talent dat Vlaanderen rijk is en die alles in zijn mars heeft om internationaal door te breken.”, zegt Peter Craeymeersch, directeur van FFO.

Simoni maakt op dit moment furore in Patster, de nieuwe box office hit van het regisseursduo Adil el Arbi and Bilal Fallah.  “Ik vind het ontzettend interessant dat het Filmfestival Oostende steeds meer groeit en kwaliteit uitstraalt”, reageert Simoni. “Om als jongste Master ooit gevraagd te worden is een hele eer. Dat is spannend maar des te meer een uitdaging. Ik zal er alles aan doen om jullie met een Limburgse lach te verwelkomen”,

 

“Filmfestival Oostende belooft in 2018 opnieuw een complementair programma, waarbij internationale kwaliteitsfilms gecombineerd worden met talent van eigen bodem”, besluit Peter Craeymeersch.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today