4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Matthias Lens: “Alles met mate”

Matthias Lens
© Christof Desmedt

Dankzij Ian Thomas kwam de levensstijl van veganisten weer even onder de aandacht. Ian Thomas die jarenlang zelf veganist was, bekende dat hij ermee gestopt was. Hij ondervond teveel moeilijkheden en beseft dat het leven iets makkelijker is als je alles kan en mag eten.

Wie ook ervaring heeft met andere levensstijlen is zanger en accordeonist Matthias Lens. “Mijn zus is flexitariër en haar vriend veganist. We waren recent samen op vakantie in Duitsland en hebben daar allemaal rekening mee gehouden. ’t Is nochtans niet altijd eenvoudig, hoor. Maar mijn schoonbroer heeft eens een vegan pokébowl klaargemaakt en ik moet zeggen: ik was onder de indruk.”

Hoewel Matthias de pokébowl lekker vond, vindt hij de levensstijl ook erg duur en enorm tijdrovend. Zelf is hij dus niet meteen van plan om over te schakelen. “Ik probeer af te wisselen in mijn eetpatroon. Mijn motto is: alles met mate”, zegt hij in Tv Familie.

Wie denkt dat Matthias niet begaan is met het dierenleed heeft het mis. “Ik sta daar echt bij stil. Maar ik ben van mening dat één persoon niets kan veranderen. En ik geniet van een goed stuk vis of vlees. Maar voor alle duidelijkheid: vegetariërs of veganisten zijn zeker welkom voor een etentje bij me thuis!”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today