9 °C Antwerpen, BE
donderdag 2 februari 2023
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 2 februari 2023

Maxime De Winne: “Dat was een utopie”

Familie; aflevering 6840 op dinsdag 14 september 2021 bij VTM. Op de foto: Maxime De Winne (Quinten)

Je ziet het wel vaker, iemand die tot rust komt van tuinieren. Voor acteur Maxime De Winne is dat niet anders. Hij heeft zijn tuin helemaal zelf aangelegd  en kan nu nog altijd genieten van rustig te tuinieren wanneer hij niet moet werken.

“Voor mij is dat geen straf. Ik wilde zelfs een grotere tuin om er wat meer in bezig te kunnen zijn. Ook al zit ik er ook niet het hele weekend in te werken. Enkel af en toe. Maar met mijn handen in de grond ploeteren, voor mij is dat een vorm van meditatie”, geeft Maxime toe in Story.

Maxime houdt ervan om dingen te planten in zijn tuin en om nieuw leven te creëren. Dan voelt hij zich net eventjes een beetje God.

“Soms lult het, soms niet. Af en toe moet je bijsturen. Hoe meer kennis je vergaart, hoe beter je weet hoe je moet reageren. Als er dan eens een plantje sterft, dan lig ik daar wakker van, want uiteindelijk heb je daar veel werk in gestoken. Maar goed, je hebt het niet altijd in de hand.”

Een grote tuin, dat betekent ook veel ruimte voor de kinderen om te spelen. Of dat had Maxime op zijn minst gehoopt. “Het was helaas een utopie om dat te denken. Maar omdat we nu in het groen wonen, gaan we wel vaker fietsen of de koetjes bezoeken. Zo zijn ze wel meer verbonden met de natuur.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today