3 °C Antwerpen, BE
zondag 28 november 2021
3 °C Antwerpen, BE
zondag 28 november 2021

Met deze bekende ster schreef Niels Destadsbader een nummer.

Foto: VRT

Sinds 10 september ligt ‘Sterker’ in de winkel. Dat is de titel van het 4de album van Niels Destadsbader. Corona gooide eventjes roet in het eten voor het uitbrengen van zijn nieuwe album, maar het is er dan toch eindelijk van gekomen. “We hebben tot hiertoe altijd een heel trouw publiek gehad, dus ik ben niet echt zenuwachtig. Maar ik ben wel benieuwd naar wat de mensen ervan gaan vinden. Je steekt tenslotte toch altijd een stuk van jezelf in de nummers die je schrijft”, vertelt Niels aan De Gazet Van Antwerpen.  Dat het album ‘Sterker’ heet, is geen toeval. “Wat er ons allemaal overvallen is de afgelopen tijd, heeft ons wel kwetsbaarder gemaakt. Het heeft me laten zien en doen voelen dat de dingen die we elke dag graag doen, echt wel iets betekenen. Hoe moeilijk het soms was, ik had het gevoel dat we hier samen sterker zouden uitkomen.”

Het album staat vol samenwerkingen met grote namen zoals Regi. Ook Milo Meskens mocht zijn steentje bijdragen aan het album. Samen schreven ze ‘Klaarlichte dag’. “Milo blijft net als ik al eens graag hangen aan de bar. Hij zei me toen, een hele tijd geleden; ‘Ik zou het tof vinden om eens iets te schrijven met u.’ Nu we hadden wel wat pintjes gedronken, dus ik was niet zeker of hij zich dat nog zou herinneren. Maar toen ik hem belde, wist hij het nog!”, lacht Niels. Milo, Niels, en Miguel Wiels trokken zich terug in de studio van Miguel en niet veel later was ‘Klaarlichte dag’ geboren.

Recent overleed songschrijver Stefaan Fernande, iemand waar ook Niels vaak mee heeft samengewerkt. Hij schreef samen met hem onder andere ‘Ik kan niet zonder jou’ en de bijhorende melodie. “Ik hoorde meteen een heel stadion meezingen”, glundert Niels. “Stefaan is met een paar toffe dingen afgekomen, Mickey (Miguel Wiels) maakt dat dan sterker en ik heb nog verder aan een groot stuk van de tekst geschreven. Ik denk dat we dat nummer nog vaak zullen gaan spelen. Het is een meezinger, die voor veel mensen tegelijk iets bijzonders kan betekenen.

Niels houdt van de vrouwen, en maakt er een gewoonte van, om op elke cd toch één meisjesnaam te bezingen. Dit keer is dat ‘Eline’, een ode aan zijn schoonzus. ““Er zijn verschillende vrouwen die belangrijk zijn of geweest zijn in mijn leven. En je schrijft vaak ook over hetgeen wat je het liefste ziet. Bovendien merken we dat als we die nummers brengen, er altijd mensen in het publiek zitten met een bordje om te wijzen naar hun vriendin”, lacht Niels.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today