6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024
6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 2 maart 2024

Moeten we Familie en Thuis veel langer missen dan verwacht?

VTM

Eind april verdwenen zowel Thuis als Familie vroegtijdig van het scherm. Door de coronacrisis was het onmogelijk om de opnames te laten doorgaan en in plaats van door te lopen tot eind juni werden de populaire soaps vroegtijdig stopgezet.

Ondertussen start de VRT met proefopnames van Thuis. “De ervaringen van die test zullen door de VRT aan alle zenders en productiehuizen meegedeeld worden,” bevestigt Davy Parmentier, creatief directeur van VTM, aan Het Laatste Nieuws.

De zenders zitten ook samen met de bevoegde instanties om te kijken welke afspraken er desgevallend gemaakt kunnen worden. Bij non-fictie zijn er immers meer mogelijkheden dan bij fictie om maatregelen toe te passen. Lars en Véronique die in Familie plotseling mondmaskers dragen in hun loft? Ondenkbaar natuurlijk.

Bij VTM hopen ze dat de opnames voor dagelijkse fictie in juni weer kan worden opgestart. Al zal er nog nagedacht moeten worden over kusscène of scènes met een verhitte discussie bijvoorbeeld. “Dat maakt het allemaal complexer, maar het is mogelijk,” klinkt het bij Davy Parmentier positief in Het Laatste Nieuws.

Olivier Goris, netmanager bij de VRT, wil daar toch een kanttekening bij maken. Volgens hem is het mogelijk dat er de komende zes maanden geen seconde fictie meer gedraaid kan worden. “Dat zou niet alleen gevolgen hebben voor de kijker, maar ook enorme financiële consequenties voor de sector,” aldus Goris in Het Laatste Nieuws. “Stilaan sijpelt het beseft door dat we definitief rekening zullen moeten houden met het begrip social distancing tot het vaccin er is,” klinkt het somber bij Olivier Goris.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today