12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Mogelijk corona bij Piet Huysentruyt thuis

Piet Huysentruyt
© VRT/Eén

Piet Huysentruyt staat dit weekend in Het Nieuwsblad. De chef vertelt openhartig over zijn dagelijks leven, over de manier waarop hij momenteel anders in het leven staat. En wat blijkt? Zijn vrouw is deze winter door het oog van de naald gekropen.

Piet Huysentruyt zie je amper nog in België, hij heeft hier niet veel meer. Geen carrière meer, dit speelt zich in het buitenland af. Ook geen huis meer. “Ik woon in Frankrijk en Zuid-Afrika”, vertelt de chef in Het Nieuwsblad.

De chef heeft de drang om rond te trekken, het settelt zich dus niet meer. Toch heeft ook hij behoefte aan een warme thuis en die heeft hij in Frankrijk en Zuid-Afrika gevonden. ” Ik maak er paté, opgelegde citroenen, confituur. Dat doe je alleen als je ergens echt thuis bent. Net zoals er vroeger een puddingske met petit-beurrekes in de frigo stond als we thuiskwamen. Dat de kinderen Marie en Cyriel bij ons kunnen thuiskomen, vind ik ook enorm belangrijk” vertelt Piet in de weekendkrant.

Familie is altijd belangrijk geweest voor Piet. De band met zijn enkele jaren geleden overleden moeder was heel intens. En recent werd Piet bijna weer met de dood geconfronteerd. ” Afgelopen winter is mijn vrouw Vero zwaar ziek geworden. Waarschijnlijk corona. Het heeft er even niet goed uitgezien. Ik heb tegen de kinderen gezegd: Het mag kosten wat het kost, volgende kerst komen jullie naar Kaapstad. Die hechte familiemomenten, ik wil die weer installeren.”

De dood van zijn moeder ligt ondertussen twee jaar achter hem, maar Piet is er nog niet over. Tijdens het interview met Het Nieuwsblad rolden de tranen over zijn wangen. “Ook al ben je 55, uw moeder verliezen, dat gaat niet”, reageert Huysentruyt. Zijn moeder had leverkanker en er was geen hoop op beterschap meer, ook al beweerden de dokters van wel.

“Zeg dat dan ook en laat een mens die laatste maanden profiteren in plaats van uw machines per se te willen doen draaien. Als ze mij zeggen: Nog drie maanden, dan zeg ik: Niks chemo. Ik doe alle driesterrenrestaurants die ik nog niet gedaan heb, drink een glas champagne en gedaan”, besluit Piet Huysentruyt.

Het volledige interview lees je dit weekend in Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today