19 °C Antwerpen, BE
donderdag 3 juni 2021
19 °C Antwerpen, BE
donderdag 3 juni 2021

Muriel Bats: “ik heb geen vrienden overgehouden aan mijn tijd bij Thuis”

Muriel Bats
© VRT/Liesbeth Verhulst

Het is ondertussen drie jaar geleden dat Mayra uit Thuis verdween. Actrice Muriel Bats geeft in Primo toe dat ze het nog steeds moeilijk heeft met dat ontslag.

“Los van het praktische en financiële was ‘Thuis’ ook gewoon een leuke job én een fijne werkomgeving. Ik mis het nog elke dag. Omdat uit ‘Thuis’ geschreven worden niet míjn keuze was, maakt dat het rouwproces toch wat complexer”, vertelt de 53-jarige actrice in Primo.

Het contact met haar voormalige collega’s is volledig verwaterd: “Er zijn wel behoorlijk wat collega’s naar m’n monoloog komen kijken, wat heel fijn was. Maar we houden niet echt contact met elkaar; ik ben zelf niet iemand die makkelijk initiatief neemt”, geeft Muriel Bats toe.

De actrice kan ook niet zeggen dat ze echte vrienden heeft overgehouden aan haar periode bij Thuis: “Nee, al waren er veel mensen met wie ik goed opschoot. Onze band was ook wel meer dan oppervlakkig, we voerden soms diepe gesprekken. Maar eigenlijk ben ik zelf pas echt uit m’n schulp gekropen nadat ik het nieuws van m’n ontslag had gekregen”, verduidelijkt Muriel Bats in Primo.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today