19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Muziek Milow rode draad in tweede Liefde Voor Muziek

Milow
© Medialaan/VTM

Van de Vlaamse klassiekers van Bart Kaëll gaat het op maandag 22 april 2019 naar het internationale repertoire van Milow. 2019 is zijn jubileumjaar, want precies 10 jaar geleden begon het allemaal voor hem in Europa na een ‘life changing’ concert in zaal Paradiso in Amsterdam.

Milow ziet deze avond als een cadeau, maar is ook heel benieuwd: “Het is de allereerste keer dat iemand echt de tijd neemt om een eigen versie te maken van mijn songs.” Milow vertelt de andere artiesten hoe zijn carrière die hoge vlucht nam – onder andere door een last minute concert op Werchter waar hij toch het publiek volledig op zijn hand kreeg –  én hoe hij aan zijn artiestennaam kwam.

De Liefde voor Muziek heeft Milow van zijn vader meegekregen: “Hij heeft er voor gezorgd dat wij opgegroeid zijn in een huis waar veel instrumenten lagen, zonder enige verplichting. Maar als je 100 keer langs een piano loopt, ga je de 101ste keer toch zitten en begin je te spelen.” Wat velen niet wisten is dat hij het nummer Way Up High geschreven heeft voor zijn vader die in 2008 heel onverwacht overleed. Een heel heftige periode voor de jonge Milow die bijzonder dankbaar is dat zijn vader de concerten van zijn succesvolle plaat Coming of Age toch heeft kunnen meemaken: “Hij genoot daar enorm van. Het heeft me vooral doen relativeren dat muziek ook maar muziek is. Het is ook heel erg belangrijk om elke dag te genieten.”

Jan Leyers bijt verrassend de spits af met een Franstalige, melancholische versie van You Don’t Know. Milow kan het bijzonder appreciëren: “Dit is de mooiste coverversie die ik ooit al gehoord heb van dit liedje. Mijn vader had dit ongetwijfeld ook prachtig gevonden.”

Building Bridges is een nummer dat Milow schreef kort nadat zijn vader gestorven was en één van zijn lievelingsnummers. Ilse DeLange vertolkt het terwijl de emoties bij haar heel hoog zitten “omdat ik het gevoel van gemis ook zo goed ken”.

Alle artiesten kijken enorm op naar Stef Kamil Carlens, zo ook Milow. Hij moet zich in de arm knijpen na de vertolking van Lay Your Worry Down door Stef Kamil. “Dat uitgerekend jij een song van mij onder handen neemt. Ik wil nu onmiddellijk een heel aantal mensen bellen en zeggen: raad eens met wie ik pingpong heb gespeeld en wie daarnet Lay Your Worry Down gezongen heeft!”

Tussen de songs door vertelt Milow het verhaal achter Ayo Technology en hoe de clip dankzij Kanye West na één weekend de best bekeken clip ter wereld werd.

Laura Tesoro brengt maandag iedereen aan het dansen dankzij haar catchy versie van One Of It en de extra good vibes die ze brengt tijdens het zingen. Met Wij Twee, de Kommil Foo-vertaling van Blue Skies, blazen de broers Walschaerts iedereen van hun sokken, “van weergaloos niveau, een meesterwerk”. Het Draait Vanbinnen, zo vertaalt Bart Kaëll op meeslepende manier Little In The Middle. “Een Bart Kaëll nummer en toch hoor je nog supergoed het origineel”, vindt Laura. Milow kan niet uitsluiten dat hij de heupmove van Bart eens uitprobeert bij een volgende optreden.

De avond laat Milow sprakeloos achter:  “Ik wil deze avond nog heel vaak herbekijken en herbeluisteren. Het is te kort.” Zelf brengt hij een van zijn favoriete Vlaamse nummers,  Mia van Gorki. Hij maakte er een Engelstalige versie van, waar Luc De Vos zelf erg blij mee was.

Liefde Voor Muziek, maandag 22 april 2019 om 20u35

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today