22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Natalia: “Dat is gewoon geen optie”

Foto: DPG Media

De problematiek rond de crèches in België wordt elke dag groter en groter. Er zijn opvoedsters te kort en heel wat kinderen. Een onleefbare situatie voor crèches en de kinderen.

Dat vind ook Natalia. Haar zoon Apollo gaat nog steeds naar de crèche, maar heeft gelukkig meer geluk dan sommige andere kindjes.

“Eén opvoedster voor negen baby’s en peuters… dat gaat toch niet? Dat is gewoon mishandeling. Voor die opvoedster en voor de kindjes, want die krijgen niet de nodige zorg. En dat is nog maar één van de elementen die aan de basis liggen van de wantoestanden in sommige crèches”, zucht Natalia in Dag Allemaal.

Crèches zijn onmisbaar in onze maatschappij. Ouders kunnen er hun oogappels naartoe brengen als ze zelf moeten werken. Maar ook crèches worden er niet goedkoper op.

“Sommige ouders moeten dubbele jobs doen om rond te komen vanwege al die stijgende prijzen en hoge energiefacturen, thuis blijven om voor de kindjes te zorgen is geen optie. De maatschappij eist zoveel van de mensen, dan moet het een prioriteit zijn van de regering om te investeren in een goede gezondheidszorg en kinderopvang.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today