14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Nathalie Meskens in shock

Nathalie Meskens
Foto: Photo News

Nathalie Meskens heeft vrijdag een emotionele brief aan haar dochter Lima op Instagram gepubliceerd. Lima werd vrijdag namelijk één jaar. Een goede reden om terug te kijken op de afgelopen 365 dagen. En er is één en ander veranderd in het leven van Nathalie Meskens, meer dan zij zich wellicht had kunnen voorstellen.

“Liefste Lima, dit afgelopen jaar heb je van minuut één ons hart gestolen. Er gaat geen dag voorbij zonder dat we tientallen keren per dag tegen elkaar :”She’s soooo cute” zeggen. En vaak zonder dat je er iets voor moet doen,gewoon jezelf te zijn… Dit eerste jaar hebben we zo bewust meegemaakt en toch voelt het alsof het voorbij gevlogen is. We hadden elke maand wel iets om fier op te zijn of iets om te vieren”, geeft Nathalie Meskens op Instagram toe.

Tijdens de tweede maand was er het eerste lachje, in de derde maand begon Lima al op haar beentjes te staan. Tijdens de vierde maand kon Lima
zelf haar tutje naar haar mond brengen en tijdens maand vijf begon Lima te schaterlachen om de mopjes en kietel feestjes.

En dan is Lima zes jaar en komen de eerste twee tandjes piepen. “Zevende maand : ‘dada’ waaien, in de handjes klappen bij ‘bravo’”, glundert Nathalie Meskens.
Het gaat snel in het leven, tijdens haar achtste levensmaand  heeft Lima 4 tandjes vanboven en 4 vanonder en dat heeft grote gevolgen voor mamalief. Nathalie Meskens moest stoppen met het geven van borstvoeding na klein kauw experiment”, knipoogt de trotse mama op Instagram.

We zijn er nog niet, tijdens maand 9 leert Lima ‘mmmm’ zeggen op dezelfde toon als haar mama dat doet en leert Lima een kusje geven als mamalief ‘kusje?’ vraagt. Een moment waarop elke mama smelt, ook Nathalie Meskens trouwens.

En dan volgt in maand tien een grote shock: Lima zet haar eerste stapjes. Een maand later behoort het kruipen tot het verleden en is Lima volop aan het wandelen. Het zorgt in coronatijden ervoor dat ook mama en papa aan hun fysiek werken.

En dan is er maand twaalf en volgt een nieuwe schok: de eerste woordjes. Daar waar elke mama hoopt dat ‘mama’ het eerste woordje zal zijn dat uit de mond van een baby komt, kiest Lima duidelijk de kant van de papa. Papa klinkt uit de mond van Lima als ‘baba’, duidelijk daddy’s girl, lacht Nathalie Meskens: “‘mama’ zeg je ook soms (maar niet enkel tegen mij ) en iets dat wij verstaan als ‘bye bye’.”

En nu is Lima dus één jaar oud. “Dank je om ons als je ouders te kiezen liefste engel van me… Wij zullen altijd van je houden en als fiere supporters de beste ouders proberen zijn die we maar kunnen zijn …. Love you”, besluit Nathalie Meskens.

Ja, kleine meisjes worden groot, Lima zal snel voor het eerst naar school gaan, haar eerste liefje leren kennen en hem op de mond kussen, liefdesverdriet kennen, ongesteld worden, enzovoorts. Iedere ouder weet het; kinderen worden véél te snel groot.

Foto’s van de kleine Lima kan u terugvinden op Instagram.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today