1 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023
1 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023

Nederlands popfenomeen waait over naar Vlaanderen

Davina Michelle
© CNR Records

Davina Michelle is een 23-jarige Nederlandse zangeres die in 2017 via YouTube wereldwijd bekend werd door haar cover van een nummer van de Amerikaanse zangeres Pink.

Toen de superster Davina’s cover op YouTube ontdekte stuurde ze die nadien zelf de wereld in met de mededeling dat ze haar eigen nummer nooit zo mooi zou kunnen zingen als Davina. De bewuste video werd inmiddels meer dan 12 miljoen keer bekeken op Youtube, Davina’s kanaal op Youtube (waarop ze wekelijks een nieuwe cover voorstelt) telt inmiddels bijna 540.000 abonnees.

In 2018 was Davina te zien in ‘Beste Zangers’, de Nederlandse tegenhanger van ons Vlaamse ‘Liefde Voor Muziek’. In aflevering 5 bracht ze haar eigen versie van ‘Duurt Te Lang’, een nummer van de Nederlandse artiest Glen Faria (oftewel MC Fit). Twee dagen na de uitzending stond het nummer op de eerste plaats in de iTunes charts, eind december vestigde ze een record toen haar single voor de 8ste week op rij de Top 40 aanvoerde, iets dat tot dan nooit eerder gebeurde met een nummer van een Nederlandse artiest.

Na het megasucces van deze hitsingle in Nederland komt deze sympathieke Nederlandse met haar nummer nu ook naar Vlaanderen overgewaaid.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today