9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Nicoline Hummel niet op haar gemak

© Tom Bergs

Eén van de meer dan tuinduizend bezoekers van ‘De Crème Glace Oorlog’, het eerste theaterstuk van de Sven De Ridder Company, was Nicoline Hummel. De actrice die vooral bekend is om haar rol van Tinneke in de populaire vtm-reeks De Buurtpolitie, gaf echter wel toe dat ze na het zien van het stuk niet helemaal op haar gemak was. Dat had niets te maken met Luc Verhoeven of Jan Van Dyke, maar wel met Sven De Ridder zelf.

Hummel speelt deze winter in het Fakkeltheater in Antwerpen immers zelf mee in het tweede stuk van de Sven De Ridder Company, dat ‘Krakers onder de kerstboom’ als titel kreeg. ‘Natuurlijk heb ik genoten van het eerste stuk, maar ik heb bij momenten echt in mjn broek gedaan,’ gaf de actrice toe. ‘De lat ligt duidelijk ontzettend hoog en het is een zeer aparte stijl, die ik nog nooit gespeeld heb. Toen ik in het eerste deel zag hoe iedereen zo op elkaar was ingespeeld om de juiste dingen op de juiste momenten te doen, dacht ik: Ik kan dat niet!’ Gelukkig is er altijd nog regisseur Sven De Ridder om die zaken op punt te stellen. Hoewel… ‘Ik heb gehoord dat Sven een strenge regisseur is,’ aldus de actrice. ‘Streng, maar rechtvaardig.’

Sven De Ridder verleiden

Net zoals dat het geval was tijdens de voorbereidingen van ‘De Crème Glace Oorlog’, zijn Sven De Ridder en Brik Van Dyck ook nu nog steeds schrijvende aan het stuk. Bijgevolg kan Nicoline weinig kwijt over het stuk. ‘Mensen vragen me dat ook vaak, of ik er al iets over kwijt kan,’ weet ze. ‘Dan moet ik hen altijd teleurstellen omdat ik zelf nog geen script heb gezien. Wat ik wel al kan vertellen is dat het stuk gaat over twee inbrekers die elkaars concurrenten zijn. Zij hebben allebei het lumineuze idee om rond de kerstperiode in te breken in hetzelfde huis, waarvan de eigenaars op vakantie zijn. Zijn broer en zus, dat zijn Herman (Verbruggen, nvdr) en ik, komen toevallig op bezoek. De inbrekers vinden er dan niets beter op dan zich voor te doen als house-sitters. Dat vraagt natuurlijk om billenkletsers. Ik zeg het, ik heb nog geen enkel scenario gezien. Wie weet moet ik Sven wel gaan verleiden of dergelijke.’

Cultuurmarkt Antwerpen

Komende zondag kan u de Sven De Ridder Company spotten op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Daar kan u kennismaken met het kerststuk ‘Krakers onder de kerstboom’, een stuk met Herman Verbruggen, Mieke Laureys, Brik Van Dyck, Sven De Ridder en natuurlijk Nicoline Hummel. Wie nu alvast zeker wilt zijn van een plaatsje, boekt best zijn tickets op de website van het Fakkeltheater.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today