9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Niels Destadsbader geeft uitzonderlijk optreden voor Rode Neuzen School in Kalmthout

Terwijl vele fans ongeduldig aftellen naar de optredens van Niels Destadsbader in het Sportpaleis, kregen de leerlingen van De Leerexpert in Kalmthout dinsdag al een voorsmaakje. Uit alle scholen die zich voor de zomervakantie aangemeld hadden als Rode Neuzen School, werden zij gekozen als winnaar voor het exclusief optreden van Niels Destadsbader.

Het werd een uniek concert voor de 100 leerlingen van de school met een motorische en/of meervoudige beperking want Niels had nog een verrassing voor zijn publiek in petto. Hij had de leerlingen namelijk op voorhand gevraagd om hun favoriete artiest en nummer op te schrijven op een kaartje. Al deze kaartjes werden in een trommeltje gestoken en door elkaar geschud. Tijdens het concert viste Niels er één voor één een kaartje uit om vervolgens het nummer live te brengen. Het ging daarbij om covers van onder meer K3, Willy Sommers en André Hazes maar uiteraard schreven ook veel leerlingen nummers van Niels zelf op. De leerlingen waren erg onder de indruk en het enthousiasme was nauwelijks in bedwang te houden. En ook Niels zelf heeft ervan genoten: “Echter dan dit wordt het niet. De jongeren waren zo enthousiast, zo blij – ja dan ben ik ook heel blij hé om hier te mogen staan in deze Rode Neuzen School!”

De Leerexpert Dullingen richt zich op het verhogen van de zelfredzaamheid van leerlingen en integratie in de maatschappij. Ze vinden het belangrijk dat hun leerlingen in contact komen met mensen buiten de school. Daarom zijn er samenwerkingsverbanden opgezet met onder meer de balletschool, het deeltijds kunstonderwijs en een beroepssecundaire school. Verder loopt er een toegankelijkheidsproject om leerlingen uit andere scholen in contact te brengen met hun eigen leerlingen met meervoudige beperkingen. Dit om hun sociale vaardigheden te vergroten.
Naast deze focuspunten, wil de Rode Neuzen School er ook voor zorgen dat leerlingen zich beter kunnen ontspannen op school. Daarom bouwt de Leerexpert een snoezelruimte. Deze ruimte wordt ook opengesteld voor leerlingen uit andere scholen.

Niet alle geregistreerde scholen hebben al een project ingediend of acties geregistreerd via rodeneuzendag.be. Daarom een warme oproep aan geregistreerde scholen om dat snel te doen want het geld van de georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project én Rode Neuzen vult dat extra aan met de opbrengst van acties die de rest van Vlaanderen organiseert. Alle info op rodeneuzendag.be.
De vierde editie van Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius, zet dit jaar in op het mentaal, fysiek en sociaal sterker maken van jongeren in Vlaanderen. De actie sluit af met een grote slotshow op 29 november 2019 in het sportpaleis.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today