4 °C Antwerpen, BE
maandag 1 februari 2021
4 °C Antwerpen, BE
maandag 1 februari 2021

Niels Destadsbader neemt noodgedwongen afstand: “mijn zelfvertrouwen is aangetast”

Foto: VRT

Niels Destadsbader geeft toe dat hij als artiest zijn houvast kwijt is sinds de coronacrisis ons leven lam legde: “Je houvast, dat wat je gelukkig maakt, waar je goed in bent, dat is allemaal weggevallen nu”, vertelt Niels Destadsbader in De Rotonde op Radio 2.

“Het enige wat je nog doet is de vuilbakken buiten zetten, de afwas doen. Dat moet allemaal gebeuren, natuurlijk, maar het is niet zo dat als de afwas klaar is, je denkt, ‘wauw, ik ben nogal een afwasser’!” klinkt het eerlijk bij Niels Destadsbader. Niels geeft toe dat applaus krijgen verslavend werkt.

“Als je in het Sportpaleis staat voor 18.000 man en het loopt allemaal zoals je het in je hoofd voorgesteld had, dan kan je je eventjes, enkele seconden, onoverwinnelijk wanen”, laat Niels in het diepste van zijn ziel kijken.

“Dat is een fantastisch gevoel. Maar als ze je dat allemaal afpakken, dan begin je toch wel na te denken. Stel dat dit allemaal voorgoed wegvalt, wat ga ik dan doen? Er is niets waar ik zo goed in ben als in mijn job. Ik kan zelfs geen lamp vervangen”, vertelt Niels in De Rotonde bij Christel Van Dyck;

Niels Destadsbader is ervan overtuigd dat heel wat mensen zijn gevoel zullen herkennen. “Corona tast je zelfvertrouwen aan. Blijkbaar hangt mijn zelfbeeld dus voor een stuk vast aan het applaus dat ik krijg. De zekerheden vallen weg. Al kan dat misschien af en toe geen kwaad. Even in de spiegel kijken, afstand nemen”, aldus een nuchtere Niels Destadsbader bij Radio 2.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today