16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Nieuw album Axelle Red ligt in de winkels!

Axelle Red
© Tracks

Vijf jaar na haar laatste studioplaat ‘Rouge Ardent’ en twee jaar na haar akoestisch album ‘Acoustic’, is Axelle Red terug met een nieuw album ‘Exil’. Het album is vanaf nu te koop en op 2 juni stelt Axelle Red het voor in AB.

Om het vervolg te schrijven op ‘Rouge Ardent’ trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Het is Los Angeles dat een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze samen met Dave Stewart, maar ook met producers die sinds een decennium de charts domineren.

Op Exil staan grote namen zij aan zij met die van Axelle. Met twee ervan heeft ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact 25 jaar geleden mee aan een van de grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker ‘Sensualité’. Hammond, auteur van een dertigtal wereldhits waarvoor oa. The Hollies, Whitney Houston en Tina Turner hem eeuwig dankbaar zijn, had ze al eerder teruggezien – ze delen samen de credits voor enkele nummers op ‘Rouge Ardent’.

Op het album ‘Exil’, weg van de studiomuzikanten, met iets meer pop en rock dan soul in de sound, exploreert ze volop haar stem. “Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die ‘grain’ houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat.” zegt Axelle.

Op 2 juni staat Axelle Red in de Ancienne Belgique. Tickets zijn te koop via www.abconcerts.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today