10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Nieuw gebouw De Persgroep bereikt hoogste punt

Freek Braeckman
Foto: VTM

Woensdag werd het hoogste punt van het nieuwe gebouw van De Persgroep aan het Mediaplein in Antwerpen bereikt en wordt de ruwbouwfase afgesloten. Zoals de traditie het wil, werd ‘de meiboom’ geplant. De ‘meiboom’ werd op het terras op de tiende verdieping geplaatst door Christian van Thillo, CEO van De Persgroep, Kris Vervaet, CEO van MEDIALAAN – de Persgroep Publishing, Stef Wauters, VTM NIEUWS-anker en Paul Daenen, Directeur News City.

Het nieuwe gebouw wordt na de zomer opgeleverd en wordt de hoofdzetel van De Persgroep en zal, naast Vilvoorde, de locatie worden voor het mediabedrijf MEDIALAAN – de Persgroep Publishing. Onder andere News City, de redacties van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, VTM NIEUWS, Dag Allemaal,… zullen in het nieuwe gebouw werken. De VTM NIEUWS-studio verhuist begin volgend jaar naar Antwerpen.

Belangrijke mijlpaal

Christian Van Thillo, CEO De Persgroep: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal waarbij we de traditie van de meiboom graag in ere houden. Het is ook een mooie gelegenheid om de aannemer, onderaannemers en arbeiders die hier sinds vorig jaar hard aan het werk te zijn te danken voor hun inspanningen. Het gebouw zal voor een nieuwe landmark in de Antwerpse skyline zorgen.”

Kris Vervaet, CEO MEDIALAAN – de Persgroep Publishing: “In dit mooie nieuwe gebouw zullen vanaf september een 1000-tal mensen werken. Naast het IT-team en heel wat corporate services, vinden alle redacties hier hun plek in een open, creatieve en flexibele werkomgeving. Vanaf september zal het hier 7 dagen op 7 en 24 op 24 leven.”

Meiboom

Een ‘meiboom’ zetten is een oud gebruik waarbij een boom op het dak van een nieuwbouw geplaatst wordt van zodra het hoogste punt bereikt wordt. Het is een symbool waarbij men hoopt dat het gebouw net zo groot, sterk en stabiel mag worden als de boom.

Karel Vermeersch, directeur Vlaanderen BESIX Group:“We zijn heel trots dat De Persgroep ons heeft gekozen om zijn nieuwe hoofdkwartier te bouwen. De bouw is mooi op schema. We vinden het ook fantastisch dat we met deze nieuwbouw van formaat bijdragen aan de verdere heropleving van de buurt rond het Centraal Station.”

Het nieuwe gebouw van De Persgroep is 22.191 m² groot en 46 m hoog en wordt hét uithangbord van de vernieuwde stationsbuurt aan het Centraal Station van Antwerpen. Het gebouw wordt gerealiseerd door de Belgische bouwgroep BESIX Group en het ontwerp is van het architectenbureau Binst Architects. Er komt op het gelijkvloers ook een brasserie die voor iedereen toegankelijk is.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today