18 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
18 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Nieuw seizoen Groeten Uit start met de familie Gooris in de jaren ’80!

Groeten Uit
© Medialaan/VTM

Vanaf dinsdag 30 januari 2018 haalt VTM opnieuw de teletijdmachine boven voor een kersvers seizoen van Groeten Uit.

Elke week laat An Lemmens een bekende Vlaming samen met zijn gezin terugkeren naar het jaar waarin hij 12 jaar was. Het speelgoed, de muziek, de televisieprogramma’s, de gênante kledij: ze mogen het allemaal herontdekken. Dat nostalgie hipper dan ooit is, bewees Groeten Uit vorig jaar al. Het populaire programma werd genomineerd voor een Gouden Roos en komt ook in Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland op het scherm.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen keert Groeten Uit terug naar 1989. Het jaar waarin de Berlijnse Muur ten val en VTM van de grond kwam. Maar ook het jaar waarin Kelly Pfaff 12 was. Een woelige periode, waarin ze naar België terugkeert na een jarenlang verblijf in Duitsland. Nieuwe tv-zenders VTM en MTV, Neighbours en heel veel ballet- en tapdanslessen bieden haar de nodige afleiding. Samen met hits zoals de Lambada, Pump Up The Jam en de New Beat.

Met de Range Rover waarmee de Pfaff’s in 1989 over de Vlaamse wegen tuften, rijden Kelly, Sam, dochter Shania (17) en zoon Kenji (16) terug in de tijd. De eerste kennismaking met hun huis-voor-een-weekend roept heel wat herinneringen op. En ook de kleding van toen zorgt voor bizarre taferelen. “Precies alsof ik in de spiegel kijk”, reageert Sam wanneer Kenji met zijn basketsloefkes uit ’89 verschijnt. “En ik ben precies ons moeder, maar dan met het haar van Madonna”, pikt Kelly in.

Televisiekijken doet het gezin veel en graag, zowel vroeger als nu. Kelly herinnert zich nog de integrale scènes uit haar favoriete soap Neighbours, terwijl Sam geniet van de pikante Pin Up Club met Wendy Van Wanten. Een programma dat niet meteen op de goedkeuring van Shania kan rekenen. “Respectloos tegenover vrouwen”, klinkt het. Ook de activiteiten uit 1989 worden op Kelly en co losgelaten. Samen met Shania waagt ze zich aan het zoutdeegkneden, terwijl Sam en Kenji een Nintendo-battle aangaan. Die is net op tijd afgerond voor het bezoek dat ’s avonds voor de deur staat…

Op de laatste dag van hun verblijf wurmt Kelly zich nog eens in haar tapdansschoenen. Een talent waar de rest van het gezin nog moet op oefenen. Gelukkig zorgt Sam voor de komische noot, onder muzikale begeleiding van een stevige Boombox uit de eighties… Wanneer An Lemmens aan het einde van de driedaagse opduikt met de ingeleverde smartphones, wil ze van iedereen horen hoe het hen is vergaan. Wat hebben ze gemist? En was alles vroeger écht zo veel beter?

Groeten Uit, vanaf dinsdag 30 januari 2018 om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today