8 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 februari 2024

Nieuwe Cédric wordt (nog) niet gesmaakt

Yanni Bourguignon - Familie
© Medialaan/VTM

Cédric Van Den Caveye ziet er sinds kort een tikkeltje anders uit. Niet onlogisch, gezien hij nu gespeeld wordt door Yanni Bourguignon en niet meer door Bas Van Weert. Voor heel wat Familiekijkers iets om aan te wennen.

Toen Bas Van Weert besloot voorrang te geven aan zijn acteeropleiding aan het Conservatorium in Antwerpen, moesten de makers van Familie op zoek naar een nieuwe Cédric. Die werd gevonden bij Yanni Bourguignon; de vierde acteur al die gestalte geeft aan Véronique’s zoon.  Dat niet alle kijkers even blij zijn met de zoveelste Cédric, was dus te verwachten. “Sandrine André heeft mij daarvoor gewaarschuwd. Zij maakte hetzelfde mee toen ze Anne Somers opvolgde als de ‘nieuwe’ Veronique. De kijkers houden niet zo van verandering, ook voor hen is het wennen.”

Maar er zijn ook kijkers die Yanni wel een kans gunnen.  Gelukkig wil een deel van de kijkers Yanni Bourguignon wél een kans geven. “Een rol overnemen is altijd moeilijker dan een nieuw personage vorm geven”, zegt de jonge acteur zelf aan TV Familie. “De kijkers zijn gewend aan het gezicht dat ze al jaren op hun tv-scherm zien. Ik heb alle begrip als mensen nog worstelen met deze overgang. Maar ik hoop dat ze me allemaal rap zullen verwelkomen in de mooiste familie van het land!”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today