19 °C Antwerpen, BE
zondag 7 augustus 2022
19 °C Antwerpen, BE
zondag 7 augustus 2022

Nieuwe Familie-actrice over eerste opnames: “in het begin was het even spannend”

Charlotte Sieben
Foto: VTM

Sinds enkele maanden zien we de 22-jarige Charlotte Sieben in de huid kruipen van Louise Van den Bossche in ‘Familie’. Die rol werd vroeger gespeeld door Sarah-Lynn Clerckx.

Voor Charlotte had het zo zijn voor en-nadelen om in de huid te kruipen van een bestaand personage. “Ik had nauwelijks een idee wie Louise was, maar ik begin haar alsmaar beter te kennen. En dan speelt ook nog mee dat ik Louise niet te hard op de Louise van mijn voorgangster wilde doen lijken.”

De jonge actrice doet heel erg haar best om iets van haarzelf in haar personage te steken en geen exacte kopie neer te zetten. “Ondertussen is Louise mijn alter ego geworden. Van gelijk welke situatie kan ik met zekerheid zeggen hoe zij ze zal interpreteren of erop reageren”, lacht Charlotte Sieben in Primo.

Het was meteen een hele opgave voor de actrice om in de rol van een Van den Bossche te kruipen en dat maakte het voor de actrice ook allemaal heel erg spannend. “Zeker omdat Louise een personage is dat al vijftien jaar meedraait en de kijkers haar dus goed kennen. En ondanks ik ook af te rekenen krijg met af en toe negatieve commentaren, trek ik me op aan de positieve. Sarah-Lynn haar compliment dat ik een perfecte vervangster ben, heeft me enorm veel deugd gedaan.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today