9 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Nieuwe single Michael Lanzo

Vorige maand vierde Michael Lanzo zijn 40ste verjaardag, een mooi moment vond de zanger om zijn carrière een nieuwe boost te geven. “Sommige mensen hebben geluk of krijgen het succes in hun schoot geworpen. Ik heb ook wel eens chance gehad, maar in alle eerlijkheid vind ik dat ik er altijd keihard voor heb moeten werken, waardoor ik alles beter kan plaatsen en relativeren. Ik zing al van mijn 18de en doe dat nog steeds met de volle goesting. Met mijn nieuwe team ben ik erin geslaagd om een nieuwe cd op te nemen: ‘Geloof, hoop en liefde’. Op zondag 22 september stel ik het album voor tijdens een concert in CC De Leest in Izegem. Samen met mijn muzikanten en gastartiesten Eveline Cannoot en Angelo Martinez, wordt het een onvergetelijke middag. In aanloop naar mijn nieuwe plaat is er nu al een nieuwe single, ‘Weekend’. Sabien Tiels schreef de tekst, voor wat ik zelf graag omschrijf als een positieve, feelgood, popsong.”

Bij het grote publiek is Michael Lanzo nog steeds bekend als de man die met populaire Nederlandstalige muziek ‘Belgium’s Got Talent’ won in 2013. Hij scoorde met zijn debuutalbum ‘Het nieuwe licht’ en de nummer één-single ‘Vraag aan mij niet hoe’. Ondertussen zijn we zes jaar later en is Michael Lanzo uitgegroeid tot één van de vaste waarden in de Vlaamse showbizz. “Ik ben altijd blijven optreden, ook in periodes dat ik geen nieuwe muziek uitbracht en de algemene aandacht rond mijn persoon iets kalmer was. Ik ben inderdaad nog steeds een zingende cafébaas, maar in alle eerlijkheid staat de muziek nog altijd op de eerste plaats. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om het nieuwe album ‘Geloof, hoop en liefde’ op te nemen en dadelijk te delen met het publiek. Ik ben opnieuw naar de essentie gegaan en heb liedjes opgenomen die nauw aanleunen bij mijn publiek. Ik ben een volksmens die leeft en gelukkig is tussen de mensen.”

Met ‘Weekend’ speelt Michael Lanzo in op een gevoel dat mensen gelukkig maakt. “Mensen gaan spontaan glimlachen als ze denken aan de vrijdagavond, want dan moeten de meesten niet meer gaan werken en hebben ze tot zondagavond verlof. In het weekend hebben mensen tijd om af te spreken, op stap te gaan en zich vooral te amuseren en dat ‘amusant’ gevoel hoor je in mijn nieuwe single ‘Weekend’, een uptempo Nederpopsong die blijft plakken in je hoofd en zorgt voor een goed gevoel. Wedden dat je hem direct meezingt?”

‘Weekend’ van Michael Lanzo is vanaf vrijdag 13 september digitaal beschikbaar. Op zondag 22 september stelt Michael zijn nieuwe cd ‘Geloof, hoop en liefde’ voor in Izegem.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today