14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Nieuwe single Sasha & Davy is geen zonde van de tijd!

Sasha & Davy
© CNR/Vlaamse Sterren

Vergeet even de ballades en uptempo liefdesliedjes als je luistert naar de nieuwe single van Sasha & Davy, het is alleszins geen ‘Zonde van de tijd’.

Het populaire koppel gooit het over een andere boeg. Davy Gilles: “Ik was in Frankrijk aan het genieten van enkele dagen rust en stilte. Even geen prikkels en bereikbaarheid, waardoor ik in optimale omstandigheden nieuwe liedjes kon schrijven. Plotseling overviel mij een gevoel dat niet toepasbaar is op Sasha & Davy, maar dat perfect weergeeft hoe het voelt als je tijd investeert in een relatie die geen kans heeft op slagen. Na afloop denk je: “Damn, ‘Zonde van de tijd’, want tijd is een kostbaar bezit in ons leven. Het nummer is niet autobiografisch, maar wel herkenbaar. Er zijn genoeg mensen die weten wat het is om tijd te verliezen aan een zinloze liefde. Toen ik Sasha de demo liet horen, was ze meteen enthousiast. Ik was best zenuwachtig, omdat dit het eerste Sasha & Davy-liedje is dat gaat over een breuk. Geen liefdesnummer, maar wel een Nederlanstalige mainstream, uptempo popsong. ‘Zonde van de tijd’ is de perfecte opwarmer voor ons nieuwe album dat volgend jaar verschijnt.”

Net als Davy is Sasha blij met de muzikale evolutie: “Mensen zien ons vaak als een braaf koppeltje, en dat zijn we ook, maar we zijn ook ouder en wijzer geworden. Dat hoor je nu ook in onze muziek. We maakten even een zijsprongetje met onze concept-cd ‘In The Jukebox’, maar komen nu terug met Nederlandstalige popnummers. We vinden het fijn om buiten de muzikale lijntjes te kleuren. Het mag best wat stoerder zijn. Het nieuwe album heeft pit en het zijn stuk voor stuk radiovriendelijke nummers. Het is zo fijn om dit samen te kunnen doen. Ik ben ook ongelooflijk trots op Davy. Dus nee, ónze liefde is nog niet ‘Zonde van de tijd’!”

De nieuwe Sasha & Davy-single ‘Zonde van de tijd’ is vanaf vandaag digitaal beschikbaar.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today