7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024

Nog eens 5 extra concerten Bart Peeters in Lotto Arena

Foto: Peter De Smedt

20/20 voor Bart Peeters in 2020 !

Het houdt niet op voor Bart Peeters. Gisteren werd opnieuw een extra ‘Bart Peeters Deluxe’ concert in verkoop gezet. Dit concert, dat op dinsdag 12 mei zal plaatsvinden, is daarmee het twintigste uit de reeks.

In aanloop van zijn 60ste verjaardag startte Bart aan, wat hij tijdens de concerten omschrijft als, zijn ‘Arena periode’. Daar waar het aanvankelijk de bedoeling was om een paar ‘grotere’ concerten te spelen (Bart en zijn Ideale Mannen hadden tot dan enkel avondvullende shows gebracht in theaters en schouwburgen), bleek het enthousiasme bij het publiek van die aard te zijn dat telkens extra concerten werden toegevoegd. Dat leidde tot drie min of meer afgebakende concertperiodes: vier concerten eind november, elf concerten in januari en nu dus vijf concerten in de eerste helft van de maand mei.

De analyse van de ticketverkoop leert dat het bijwonen van een concert aanstekelijk werkt. Bezoekers zijn vol lof over wat Bart en zijn band samen met speciale gast Ronny Mosuse en het 500-koppig Deluxe koor presenteren. Algemeen wordt het concert becommentariëerd als ‘helemaal in balans’: intieme songs gaan naadloos over in feestelijke meezingers, het ene moment druipt de emotie van het dak van Lotto Arena, het volgende moment gaat datzelfde dak er helemaal af. Nergens wordt een grens overschreden, 15 keer al keerde een volle arena goed gemutst naar huis, om de volgende dag vol energie het leven in de ogen te kijken.

Het feit dat niet alleen muzikanten maar ook de technici van geluid, licht en video zo veel extra concerten mogen uitvoeren, zorgt ervoor dat elke voorstelling nog beter is dan de vorige. Het succes van een concert zit in de details, en die worden nu in alle disciplines tot in de perfectie bijgeschaafd. Het zorgt ervoor dat de concertbeleving van de bezoeker alsmaar verhoogt, waardoor die bezoeker prompt een warmbloedig ambassadeur wordt. Waardoor weer nieuwe mensen naar de bijkomende concerten komen kijken, die dan weer op hun beurt … Het lijkt wel een piramidespel.

Op de 15 concerten die Bart in november en januari speelde, passeerden ruim 85.000 bezoekers. Samen met de reeds verkochte tickets voor de concerten van de maand mei werd de kaap van 100.000 tickets al enige tijd geleden overschreden. Nooit eerder vulde een artiest 15 dagen (laat staan 20) de Lotto Arena met eenzelfde voorstelling.

Artiest en organisator PSE Belgium hebben besloten dat de concertperiode in mei ook de laatste zal zijn voor deze ‘arena concerten reeks’. Bart zal zich daarna concentreren op het maken van een nieuw album en zal zich met zijn Ideale Mannen vervolgens opnieuw uitleven in de hun vertrouwde omgeving van de kleinere zalen. Het einde van deze Deluxe-concertreeks komt met andere woorden in zicht, maar niet vooraleer nog minstens vijf keer uit te pakken met wat door velen wordt omschreven als het concert van het jaar.

De ticketverkoop voor de extra Deluxe-concerten op dinsdag 12, woensdag 13, donderdag 14, zaterdag 16 en zondag 17 mei is reeds gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lotto-arena.be en 070 345 345 (max. 0.30€/min).

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today