12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Nora Gharib en Sarah Mouhamou boegbeelden nieuwe Move tegen pesten

VRT

Vanochtend lanceerde Ketnet samen met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw het populaire Move tegen pesten: STIP IT. In Kingsize Live werden zonet de twee boegbeelden bekend gemaakt: Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou en Nora Gharib.

Sarah: “Ik ben al zes jaar Ketnet-wrapper en heb in die tijd al veel mooie dingen met impact mogen doen. Maar STIP IT stond nog op mijn Ketnet-bucketlist: deel uitmaken van een project dat de voorbije jaren al zo veel kinderen heeft kunnen raken en helpen. Ik ben heel blij en fier dat ik me mag inzetten voor iets wat echt leeft in de wereld van de Ketnetters, en dat we die leefwereld stip voor stip mogen verbeteren.”

Nora: “Ik sta sowieso graag achter organisaties die mensen steunen. Met STIP IT steunen we natuurlijk de kinderen en jongeren die gepest worden. Maar dit jaar gaat de aandacht ook naar de pesters. Want ook zij zitten ergens mee. We mogen pestgedrag niet goedpraten, maar we moeten er wel óver praten.”

Sarah en Nora lieten in primeur de nieuwe song STIP IT horen en toonden de bijhorende videoclip, geregisseerd door Lukas Dhont, aan de Ketnetters.

Lukas Dhont: “Initiatieven als de Move tegen pesten zijn voor mij enorm belangrijk. Als je weet dat nog steeds 4 op de 10 kinderen met pesterijen te maken krijgt, dan begrijp je ook meteen waarom. De Move tegen pesten is een laagdrempelig initiatief dat enorm veel mensen bereikt en een grote impact heeft. Daar wil ik graag deel van uitmaken. Met onze videoclip willen we op een positieve manier het pesten tegengaan. Samen met onze boegbeelden marcheert iedereen op een sterke manier door de straten. Ze proberen onderweg iedereen te mobiliseren in de beweging tegen pesten – en hopen dat die ooit niet meer nodig is.”

Sarah en Nora vertelden ook aan de kijkers wat er dit jaar rond STIP IT staat te gebeuren. Na het grote succes van de voorbije jaren roept Ketnet iedereen weer op om vier stippen op zijn hand te zetten. Vanaf dat moment zijn ze besmet met het Antipestvirus en kunnen ze het ook doorgeven. Van 14 tot 21 februari wordt de problematiek rond pesten extra onder de aandacht gebracht tijdens de Vlaamse week tegen pesten. Die week wordt afgesloten met het Antipestival, waar Ketnetters kunnen genieten van muzikale optredens en waar ook de Move tegen pesten-award wordt uitgereikt.

Ketnet organiseert dit jaar de Move tegen pesten al voor de achtste keer, om kinderen op een laagdrempelige manier aan te spreken om zich te engageren tegen pesten. Sinds de start van het initiatief is het uitgegroeid tot een vaste waarde in Vlaanderen, waarbij Ketnet kinderen wil verbinden en in beweging zetten – soms ook letterlijk: velen onder hen zingen en dansen mee met het jaarlijkse Move tegen pesten-lied en nemen zo een standpunt tegen pesten in.

Gie Deboutte, voorzitter van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten: “Pesten is een probleem dat we samen in de kiem kunnen smoren. Zwijgend toekijken is geen optie. We kunnen pesten voorkomen door elke persoon respect te geven en zeker niet toe te laten dat iemand wordt gekwetst, bespot of uitgesloten. We hopen daarom dat iedereen zich door de stippen van de Move tegen pesten laat besmetten. Verspreid het positieve virus van vriendschap en respect. Bouw mee aan een klas, sportclub, jeugdbeweging of buurt waar iedereen erbij hoort. Zo maken we de wereld een beetje veiliger en warmer.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today