5 °C Antwerpen, BE
zondag 7 maart 2021
5 °C Antwerpen, BE
zondag 7 maart 2021

Nuria uit Blind Getrouwd gevaccineerd: “ons voedsel is gevaarlijker dan dit vaccin”

Blind Getrouwd - Nuria
Foto: DPG Media

Nuria uit Blind Getrouwd werkt als verpleegkundige in het AZ Delta in Rumbeke. Tijdens de tweede coronagolf werkte ze zelfs enkele maanden op de Covidafdeling. “Dat was heel pittig”, geeft Nuria toe in Story.

“De hoge werkdruk heeft me geleerd dat ik minder stressbestendig ben dan ik dacht”, bekent Nuria in het weekblad. Na drie maanden koos Nuria ervoor om terug te keren naar haar eigen dienst, een geriatrische afdeling waar mensen met cognitieve problemen verblijven.

“Ik miste mijn team en doelgroep. En mentaal had ik het moeilijk”, geeft Nuria toe. “Voor velen is corona een ver-van-mijn-bed-show… tot je aan zo’n ziekbed staat. Schrijnende situaties heb ik gezien. Mensen zien sterven is hartverscheurend, zeker omdat corona je alle menselijke nabijheid en warmte ontneemt”, klinkt het emotioneel bij de echtgenote van Stijn.

Ondertussen kreeg Nuria ook haar tweede vaccinatiespuit. Nuria had wel wat twijfels bij het vaccin maar de artsen stelden haar gerust: Die vaccins zijn goed onderzocht en goedgekeurd. Ik denk dat we meer hormonen in ons eten vinden”, klinkt het realistisch bij Nuria in Story.

“Sommige collega’s werden ziek na hun spuitje, maar zelf had ik alleen maar last van wat hoofdpijn. Dat heb ik er echt voor over om terug door te kunnen gaan met ons leven. Iedereen heeft daar nood aan, toch? Als alles achter de rug is, gaan we feesten, hoor!” klinkt het enthousiast bij Nuria.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today