17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

‘Onder Vuur’ actrice Ann Tuts bevond zich in een beangstigende situatie

Ann Tuts
© Medialaan/VTM

Op zondagavond kunnen we op één kijken naar ‘Onder Vuur’. De reeks bevat grote namen als Mathias Sercu, Louis Talpe en Ann Tuts. De serie vertelt het verhaal van het brandweerkorps van Oostende. Hoewel Ann het fantastisch vindt om in de reeks te acteren, zou de job van brandweervrouw niks voor haar zijn. “Daar heb ik een te klein hartje voor. Ter voorbereiding op onze rol zijn we met de acteurs een week lang op bootcamp geweest bij een echt brandweerteam. Een van de opdrachten was in volle brandweeruitrusting de hitte en rook te lijf gaan. Heel beangstigend en benauwend. Ik ben blij dat ze me niet als brandweervrouwen hebben gecast”, lacht Ann in Story.

Behalve het feit dat de bootcamp heel beangstigend kon zijn, heeft de actrice ook heel wat bijgeleerd. Zo leerde ze er onder meer reanimeren, iets wat ze nog niet kon. “Dat is toch iets dat ze in elke middelbare school moeten verplichten als cursus. Net als uitleg geven over de hulpdiensten.”

Door haar rol is Tuts anders gaan kijken naar zaken als reanimatie en de hulpdiensten. “Als ik nu in de wagen zit, ben ik nog alerter. Het kan zo gebeurd zijn. Mijn bewondering voor hulpverleners is dan ook alleen maar groter geworden.”

‘Onder Vuur’, elke zondagavond op één.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today