9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024
9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024

Opnieuw verplaatst Jan Smit zijn concerten

Jan Smit
© Jeroen D'Havé

Het gaat niet goed met Jan Smit. Wie hem dinsdagnamiddag op tv zag tijdens de loting voor het Eurovisie Songfestival, die was misschien ook de mening aangedaan dat Jan Smit met zijn pril baardje, snor en bril minder straalde dan we van hem gewoon zijn. Verschillende kijkers merkten op dat de zanger misschien wel té slank aan het worden is.

Woensdag kwam er dan het nieuws dat Jan Smit de eerstvolgende maanden geen concerten geeft. “Ik heb mezelf in november publiekelijk teruggetrokken omdat ik zowel fysiek als mentaal niet meer optimaal in staat was om op te kunnen treden of programma’s te presenteren. Sinds die tijd heb ik contact met een aantal specialisten om te praten over de rollercoaster die mijn leven de afgelopen 23 jaar heeft gedomineerd. Dat proces kost aanzienlijk meer tijd dan ik me aanvankelijk had voorgesteld”, schrijf Jan op Facebook.

“Ik heb me voorgenomen om écht die tijd te nemen die ik nodig heb om weer helemaal de oude te worden. De loting voor het Eurovisie Songfestival was na een maandenlange afwezigheid een heel fijn en tegens klein begin om te kunnen wennen aan überhaupt weer ‘iets’ te doen. Ik merk wel dat het geven van live concerten toch echt wel véél meer vergt dan al mijn andere werkzaamheden, waarbij ik niet een hele avond allen zelf hoef te performen. Daarom heb ik samen met mijn team besloten om de geplande concerten voorlopig nog op te schorten, hoe pijnlijk ik dat ook vind voor iedereen die al een kaartje heeft gekocht. Ik heb maar 1 lijf en heb gemerkt dat ik ook achteraf gezien dus toch geen robot blijk te zijn”, gaat Jan verder.

En dus gaat onder andere het concert in Hasselt van 9 februari niet op die datum door. Er zal wellicht snel een andere datum geprikt worden. Voor de mensen die naar Het Schlagerfestival gaan is er wél goed nieuws: die optredens zal Jan zoals voorzien afwerken. Daar gaat het namelijk over korte optredens en daarvoor kan Jan zich wél opladen.

Hoe de verdere toekomst van de zanger eruit ziet is niet echt duidelijk. Hij zal de halve finales én de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam presenteren, daarvoor had de zanger zijn agenda vorig jaar al geblokkeerd. “Ik focus mijzelf qua werk, met alle plezier, voorlopig alleen op het presenteren van het Songfestival in mei. Dat geeft me momenteel de rust die ik nodig heb! Deze intense periode levert me wel ontzettend veel muzikale inspiratie op. Dus nieuwe nummers van een herboren Jan worden zeker geen probleem voor een nieuw te verschijnen album….”

Spoedig maar vooral volledig herstel, Jan.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today