29 °C Antwerpen, BE
vrijdag 9 juni 2023
29 °C Antwerpen, BE
vrijdag 9 juni 2023

‘Patser’ en ‘De Buurtpolitie: De Tunnel’ blijven het goed doen!

De Buurtpolitie
© KFD

De tweede film rond het populairste politiekorps van Vlaanderen ‘De Buurtpolitie: De Tunnel’ en ‘Patser’ van het regisseursduo Adil & Bilall blijven schitterende bezoekerscijfers halen!

Het blijft goed nieuws regenen voor de tweede film van De Buurtpolitie: na een schitterend openingsweekend en na nog geen twee speelweken in de Vlaamse bioscopen, is inmiddels reeds de kaap van de 100.000 bezoekers gehaald.

In vergelijking met de eerste film (die in oktober 2016 uitkwam), doet De Buurtpolitie: De Tunnel het na evenveel aantal speeldagen zelfs 8% beter dan de eerste film. Wetende dat afgelopen zondag een relatief kalme bioscoopdag was omwille van het mooie weer, is dit een schitterend resultaat. Dit laat dan ook vermoeden dat het aantal van 158.000 bezoekers van de eerste film zeker geëvenaard zal worden.

 

Een kwart miljoen bezoekers voor ‘Patser’

Na bijna vier weken programmatie, heeft de derde film van Adil & Bilall de kaap van het kwart miljoen bezoekers gehaald – de teller staat tot en met gisteren op bijna 275.000 bezoekers. De film zorgt nog steeds voor overvolle zalen en gaat woensdag zijn vijfde programmatieweek in met evenveel schermen als bij de start.

Ook in Nederland kent de film een ongekend succes. Patser ging er op 1 februari van start en heeft inmiddels de kaap van de 100.000 bezoekers ruim overschreden. Het is van de jaren tachtig geleden met Hector en Koko Flanel dat een Vlaamse productie nog zo’n groot publiek haalde bij onze Noorderburen.

Op 28 februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië. Ook de rechten voor Japan zijn inmiddels verkocht.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today