19 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022
19 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022

Peter Van de Veire: “Het was koud en geen zicht”

Peter Van de Veire: “Het was koud en geen zicht”

Foto: VIER

Het zal wennen zijn om op te staan zonder Peter Van de Veire op de radio te horen. Hij was dertien jaar lang een vaste waarde met zijn ochtendshow in gezelschap van zijn sidekicks en daar komt nu een einde aan.

Peter heeft de afgelopen jaren heel wat sidekicks voorbij zien komen. Hij begon met Eva Daeleman in 2010, in 2014 werd dat Julie Van den Steen. Zij kwam erbij als deelnemer aan de ‘Rock-‘n-roll radio highschool’. “Al snel bleek hoe vrank, snel van geest en grappig ze is. Ze was enorm onzeker, vond het vreselijk wanneer iemand haar foto nemen, maar ook zij heeft een schitterend parcours afgelegd”, vertelt Peter aan Dag Allemaal.

Één van de andere momenten die Peter altijd zal bijblijven is het kaal worden geschoren door zijn dochter Jitske. “Kaalgeschoren worden paste in het thema ‘angsten’. Kaal worden is één van m’n grootste angsten. ‘Think Pink’ werd ingeschakeld om het in een maatschappelijk kader te plaatsen en ik bezocht toen ook een kinderziekenhuis. Jitske erbij betrekken was mooi meegenomen. Het was koud en geen zicht, daar blijf ik wel bij.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today