2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023

Plopsaland De Panne dient klacht in tegen verspreiding valse mails

Plopsaland De Panne
© Plopsa

Momenteel circuleren er mails van ‘Dland World’ waarin mensen aangespoord worden, om aan een voordelig tarief, een abonnement te kopen die toegang geeft tot verschillende pretparken, waaronder Plopsaland De Panne. De Plopsa Group benadrukt dat desbetreffende mails nep zijn.​

Het zou gaan om zogenaamde phishingberichten waarbij oplichters gevoelige informatie proberen te verkrijgen om het vervolgens te misbruiken. Mensen worden eerst opgebeld door het fictieve bedrijf ‘Dland World’, waarna ze een mail in hun mailbox ontvangen die hen verleidt tot de aankoop van een ‘DCARD Seizoenskaart’. Getroffen personen worden gevraagd hun gegevens te controleren en de kaart te bestellen door op een link te klikken.

“We kregen sinds gisteren verschillende meldingen van opmerkzame individuen, we willen iedereen waarschuwen en oproepen om mails van de afzender ‘Dland World’ niet te openen, niet op de links te klikken en in geen geval tot betaling over te gaan”, stelt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. “Dit is uiteraard een heel vervelende situatie. We raden mensen dan ook aan om abonnementen enkel via onze officiële website aan te kopen.”, zegt Wauters.

Plopsaland De Panne deed reeds aangifte van de feiten. De politie vraagt aan de getroffen personen om de originele mail niet door te sturen naar Plopsa. Dit in het kader van het onderzoek. Personen die toch overgegaan zijn tot betaling, worden verzocht om klacht in te dienen bij de lokale politie.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een jaarabonnement, kunnen dit doen via www.plopsafuncard.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today