22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Prins Laurent: “Dat is bijna onmogelijk” 

Entertainment-Today.be

Vorig jaar ontving prins Laurent een dotatie van 366.000 euro. De prins heeft een dotatie ooit geweigerd, maar toen hij niet mocht werken, zei hij er uiteindelijk geen nee tegen. 

“Ik heb mijn vzw gecreëerd, maar ik kan er niet mee aan de slag. Als ik mijn echtgenote een job had kunnen geven, zou ze een loon krijgen waarmee ze een fatsoenlijk leven kan leiden als ik er niet meer ben. Dat is mijn visie als echtgenoot en vader, dat zijn mijn waarden. Ik heb de ziel van een ondernemer”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws. 

Een groot deel van die dotatie moet de prins natuurlijk weten te verantwoorden aan het parlement en daarvoor moet hij bewijsstukken kunnen afleveren. Er komen veel regels ana te pas en makkelijk is dat niet altijd. 

“Ik moet mijn leven leiden als een administratie, wat bijna onmogelijk is. Degenen die de wet op de dotaties hebben gemaakt, worden niet aan dezelfde strengheid onderworpen. Dat is behoorlijk misselijkmakend. Ik wil niet alle politici over dezelfde kam scheren, want ik ken er ook leuke. Maar over het algemeen ben ik behoorlijk somber gestemd.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today