4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Publiek opnieuw jury in ‘Assisen 2 – De Gifmoord’

Assisen
© Uitgezonderd.

Binnenkort kan het publiek weer oordelen over schuld of onschuld want vanaf 17 januari 2019 brengt Uitgezonderd. een nieuwe versie van het succesvolle theaterstuk ‘Assisen’, in regie van Frank Van Laecke naar Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Met het concept, een assisenzaak op de planken, waagde Uitgezonderd. zich vorig jaar aan een spraakmakende voorstelling voor Vlaanderen. Deze keer brengen ze ‘Assisen 2 – De gifmoord’. Ook nu speelt het publiek een cruciale rol als dames en heren van de jury. Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas zijn opnieuw van de partij. Karen Damen, An Vanderstighelen, Johny Voners, Karin Jacobs en Eddy Vereycken vervolledigen de cast.

Karen Damen weer op de planken

In Theater Elckerlyc was het een hartelijk weerzien met internationaal actief regisseur Frank Van Laecke voor Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas.

Vanaf januari 2019 wordt er een nieuw proces gevoerd waarin het publiek fungeert als volksjury en beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Regisseur Frank Van Laecke gelooft sterk in zijn team: “Ik beschik over ijzersterke acteurs. Ik ben zeker ook enthousiast over het feit dat Karen Damen ingegaan is op mijn vraag om mee te spelen in dit stuk. De rol van van één van de getuigen, voor Karen haar eerste rol in een ernstige moordzaak op de scène, wordt voor Karen én het publiek een primeur.”

Verhaal

Viviane Mertens, de bekende soap-actrice, is niet meer. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord. Kort daarop wordt een verdachte opgepakt. Drie jaar later volgt het assisenproces waarvan het aanwezig publiek deel uitmaakt van de jury.

Praktisch

  • Waar? Theater Elckerlyc, Antwerpen
  • Wanneer? Speeldata in januari 2019
  • Tickets en info: www.uitgezonderd.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today