12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 25 september 2020
12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 25 september 2020

Radiostem Jolien Roets bedreigd met de dood: “de politie erbij halen heeft geen zin”

Jolien Roets
Foto: DPG Media

Jolien Roets mag zich ondertussen één van de anciens noemen bij Qmusic. De presentatrice is erg geliefd bij de luisteraars, al onthult ze in Story dat ze ook doodsbedreigingen krijgt.

Jolien Roets is samen met dj Hakim Chatar en de Marokkaanse roots van haar lief vormen voor sommige mensen blijkbaar een groot probleem. Op Instagram werd het koppel al meermaals met haatreacties geconfronteerd: “Iemand zei zelfs dat we het verdienen om te sterven,” vertelt Jolien in Story.

Het gaat soms heel ver, geeft Jolien Roets toe. Als je leest dat je het verdient om opgehangen te worden, dan slik je wel eens. “Maar de politie erbij halen heeft geen zin. Vaak gaat het om groepen extremisten uit Amerika, Nederland en Duitsland,” weet Jolien.

Maar als er fysieke bedreigingen geuit worden of extreem racistische opmerkingen geschreven worden, dan rapporteert Jolien die wel aan Instagram. Maar het bedrijf grijpt niet altijd in. Een opmerking ‘dat je beter bij je eigen ras blijft’ laat Instagram bijvoorbeeld gewoon staan, klinkt het vol ongeloof bij Jolien Roets.

De 35-jarige radiopresentatrice hekelt de onwetendheid en onverdraagzaamheid die nog steeds onder haar medemensen heerst. “Racisme is ook een virus – en eentje dat al veel langer woedt dan corona”, geeft Jolien Roets haar onverbloemde mening.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today