18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Reizen Waes: Tom trekt naar Japan voor special rond de Olympische Spelen.

Foto: VRT

Tom Waes vertrok dit weekend naar Japan en zal een maand verblijven. De reden? De Olympische Spelen. Deze zomer zijn alle ogen van de wereld gericht op Japan en de Olympische Spelen in de hoofdstad Tokio. Een belangrijk moment voor het land, want samen met de atleten worden er maar liefst 40 miljoen toeristen verwacht. En dat voor een eiland dat altijd prat is gegaan op haar eigenheid en unieke cultuur. Japan heeft zich altijd wat geïsoleerd van de buitenwereld waardoor er een unieke cultuur is ontstaan. Aan dat isolement zou in 2020 nu wel eens definitief een einde kunnen komen.

Tom Waes: Ik ben al jaren gefascineerd door Japan. Het land staat bekend om zijn unieke, eigen cultuur en in die eeuwenoude tradities wil ik me helemaal onderdompelen. Met de Olympische Spelen én een enorme toevloed aan toeristen in aantocht zou het wel eens de laatste kans kunnen zijn om Japan in al zijn authentieke facetten te leren kennen. Die kans wil ik niet laten schieten!

In Reizen Waes: Japan reist Tom drie zondagen na elkaar door Japan. Hij start in Nagasaki, in het zuiden van het Japan, om helemaal tot in het hoge noorden te reizen. Meer dan 2,500 kilometer in vogelvlucht, door de drukke steden en het verlaten platteland. Het resultaat van deze unieke trip zie je later dit voorjaar op Eén, om helemaal in Japanse sferen uit te kijken naar de Olympische Spelen. Dit najaar volgen verdere nieuwe afleveringen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today