16 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

René Karst: “’Annemarie’ geeft energie!”

‘Atje voor de sfeer’-zanger herstelde van corona

Als Duo Karst, aan de zijde van z’n moeder, begon meer dan 40 jaar geleden de carrière van René. Ondertussen groeide de 53-jarige Nederlandse zanger uit Hoogeveen met o.a. ‘Liever te dik in de kist’ en het onsterfelijke ‘Atje voor de sfeer’ uit tot een vaste waarde in de Lage Landen. Het nieuwe jaar begon met een bomvolle agenda veelbelovend, maar toen sloeg het coronavirus bij René persoonlijk toe. “Het begon met sluimerende vermoeidheid, maar na 10 dagen voelde ik me zo slap, dat ik niet anders kon dan hulp zoeken in het ziekenhuis. Ik kroop door het oog van de naald als ik zie hoe dodelijk het virus kan toeslaan. Ik heb geluk en meer dan ooit besef ik dat muziek maken en optreden helemaal mijn ding zijn. Of het nu in een feesttent is of een theaterzaal, dat maakt mij niet uit, zolang ik de mensen maar kan entertainen!” Dat laatste doet René zeker met zijn nieuwste single ‘Annemarie’. De meezinger kon eentje zijn uit het repertoire van Guus Meeuwis, want door diezelfde veelzijdigheid weet René precies hoe je liedjes maakt die scoren bij het publiek, maar die het ook goed doen op de radio. Als je weet dat de zanger in de bijhorende clip op z’n Alanis Morissette’s 3 keer van gedaante wisselt, dan is de kans groot dat ‘Annemarie’ net als ‘Atje voor de sfeer’ de juiste ingrediënten bevat om een hit te worden.

“Door de #Atjevoordesfeerchallenge word ik samen met mijn liedje non-stop getagd, maar ik vind het prima. Heerlijk om zien hoe je als genomineerde zo snel mogelijk 5 shotjes moet opdrinken. Mensen gaan er creatief mee om en omdat je ook met water of frisdrank kan atten, is het een spelletje waar alle leeftijden aan meedoen. In deze tijden is het in elk geval een leuk tijdverdrijf.”

René mist het podium, het publiek en zijn talrijke Vlaamse fans, maar die trakteert hij deze week op een nieuwe single: ‘Annemarie’. “Het is een Duits-Oostenrijks liedje. Mijn platenfirma vroeg me of ik geen zin had om er een eigen René Karst-versie van te maken. Het werd iets feestelijks, maar met een hoog radiogehalte. De clip is gedraaid met een vette knipoog naar Alanis Morissette haar ‘Ironic’, waar ze 4 keer met zichzelf, op een verschillende manier in de auto zit. Bij mij is het één keer minder, maar ik heb er als extra een fijne dame bijgestopt. Leuk toch”, zegt René Karst lachend.

De nieuwe René Karst-single ‘Annemarie’ verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today