18 °C Antwerpen, BE
zondag 1 oktober 2023
18 °C Antwerpen, BE
zondag 1 oktober 2023

Ruud De Ridder: “ik heb Annie Geeraerts bij Familie gelanceerd”

Annie Geeraerts (Anna)
@VTM

Ruud De Ridder blikt in Dag Allemaal terug op zijn beginperiode bij VTM. Dankzij de herhalingen op VTM Gold krijgt de legendarische tv-reeks ‘Bompa’ een tweede leven.

“Wij waren erbij vanaf het begin van VTM”, blikt de 69-jarige De Ridder terug. “Wat mij het gelukkigst maakt, als ik terugblik, is dat ik een aantal mensen gelukkig heb kunnen maken met televisiewerk.”

Luc Philips bijvoorbeeld. “Die zat in zak en as thuis te kniezen, want hij kwam nergens nog aan de bak. Hij was misnoegd en verbitterd. Ik heb hem dan de rol van Bompa gegeven en daar heeft hij een gigantisch succes mee behaald.”

“Nog een mooi voorbeeld: Annie Geeraerts”, doet Ruud De Ridder een verrassende onthulling. “Zij was actrice in het Jeugdtheater en dus enkel bekend bij kinderen. Toen Herman Verbaet en ik ons idee voor ‘Familie’ aan het uitwerken waren en een bomma in de soap wilden hebben, zei ik: ‘Dat is een geknipte rol voor Annie.’”

“Mike en Guido van VTM hadden toen een enorm vertrouwen in ons, wij mochten casten wie we wilden voor onze tv-reeksen. En Annie speelt die rol nu al dertig jaar! Dat doet me plezier”, klinkt het trots bij Ruud De Ridder.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today