12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Ryan Ricks vreemde eend op Schlagerfestival (+ win zijn album)!

© Tom Bergs

Het eerste Schlagerfestival-weekend van 2018 zit er inmiddels op. Gevestigde waarden als De Romeo’s, Willy Sommers, Bart Kaëll, Christoff en Ingeborg wisten enkele tienduizenden mensen vlot te bekoren. Al zijn er ook ietwat vreemde eenden in de bijt. Zo denken we maar aan Ryan Ricks.

‘Ik ben een trompettist die al enkele jaren in het vak zit. In 2012 heb ik een album uitgebracht dat het bijzonder goed deed in Vlaanderen. Ik kwam er hoog mee in de charts te staan en mocht als kers op de taart optreden op Het Schlagerfestival dat jaar,’ vertelt Ryan Ricks aan onze website. ‘Voor mij is dat nog steeds één van de hoogtepunten uit mijn carrière. Dat ik er dit jaar opnieuw mag staan, vind ik fantastisch. Ik hoop alvast om mijn carrière de komende maanden zo uit te bouwen dat ik geen zes jaar meer moet wachten om er opnieuw te staan. Wat mij betreft wil ik zelfs volgend jaar alweer in Hasselt staan.’

Trompet in schlagers

Voor veel bezoekers kan de Nederlander, die in het dagelijkse leven gewoon Rik Mol heet, op Het Schlagerfestival als een buitenbeentje overkomen. ‘Je kan met een trompet veel kanten op. Het is een instrument dat zich perfect leent voor ambiancemuziek,’ weerlegt de trompettist die kritiek. ‘Wie aandachtig naar schlagermuziek luistert, zal merken dat er heel dikwijls een trompet te horen is in die nummers. Voor mij staat de trompet in de muziek gelijk met een stem en dat hoor je denk ik wel in mijn muziek.’

Samenwerking met Yannick Bovy

Afgelopen vrijdag kwam ‘C’est La Vie’ uit, het nieuwe studioalbum van Ricks. Hoewel hij inderdaad zelf niet zingt, kan de aandachtige luisteraar bij het nummer ‘Mambo Italiano’ wel een bekende Vlaamse stem spotten. ‘Dat klopt! Meerbepaald die van Yannick Bovy. Ik hoorde hem enkele jaren geleden bezig en vond dat hij zo’n mooie, indrukwekkende stem had dat ik moeilijk kon geloven dat hij gewoon uit Vlaanderen kwam. Mijn keuze voor hem was dus snel gemaakt en gelukkig wou hij meewerken.’ 

Zomers album

‘In tegenstelling tot mijn vorige album, is het ditmaal inderdaad geen easy listening geworden,’ beseft Ryan Ricks. ‘Natuurlijk ben ik nog steeds dezelfde persoon dan in 2012, maar ik wou ditmaal echt graag een zomers album maken. We gaan stilaan richting de lente en dan mag er al eens naar buiten worden getreden met een zomers, feestelijk gevoel. ik kan me niet voorstellen dat mensen dit horen en geen zin zouden hebben om op vakantie te gaan.’

Win ‘C’est La Vie’ van Ryan Ricks

Wij geven met veel plezier 3 exemplaren van dit lentefrisse album weg! Eén ervan kan voor jou zijn; tenminste als je het volgende doet:

Voor een geldige deelname:

  • Deel deze post OPENBAAR op je tijdlijn;
  • Like onze Facebookpagina;
  • Stuur het antwoord op de wedstrijdvraag door naar info@entertainment-today.be: wat is de echte naam van Ryann Ricks?
  • Vergeet je adres niet te vermelden!

De wedstrijd loopt tot en met 8 april 2018.  Winnaars worden verwittigd en het album wordt per post opgestuurd. Veel succes!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today