18 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022
18 °C Antwerpen, BE
vrijdag 12 augustus 2022

Siska Schoeters belt Peter Van de Veire: “Gaat gij de evenaar nu werkelijk door uw gat laten lopen”

Siska Schoeters belt Peter Van de Veire: “Gaat gij de evenaar nu werkelijk door uw gat laten lopen”

VIER

Afscheid nemen van MNM met een grootste show in het Sportpaleis, dat kan alleen Peter Van de Veire. Op 2 april zette hij nog een laatste keer het Sportpaleis op zijn kop, samen met zijn collega’s en bevriende artiesten. Toen het nieuws bekend werd gemaakt van de show kreeg Peter een telefoontje van Siska Schoeters

“Zij zei het volgende;: ‘Zeg, gaat gij de evenaar nu werkelijk door uw gat laten lopen?’ Maar er is een uitleg voor. Toen ik aan de netmanager vertelde dat ik wilde stoppen in december zei hij: ‘Kan je niet nog even doorgaan. We hebben nog een datum staan in het Sportpaleis met MNM door een afgelast evenement’. Mijn eerste reactie was ook: ‘Gast, dat is pas pretentieus”, lacht Peter in Het Nieuwsblad.

Maar dat voorstel zette Peter ook aan het denken. “We konden er ook een groot dankfeest van maken voor luisteraars en artiesten. En daar kreeg ik dan wel goesting van. Maar mijn voorwaarde was wel dat ik zelf mocht presenteren. Eerst zou iemand anders dat hebben gedaan, maar wat was mijn rol dan geweest? Op een troon zitten en zwaaien als een slechte paus?”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today