7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Slecht nieuws voor Familie-kijkers: “dit zal pas in februari te zien zijn”

Foto: VTM

Vrijdagavond konden de Familie-kijkers genieten van de midseasonfinale maar deze bracht minder suspense en actie dan de vorige edities. Dat beseft ook de creative producer van Familie, Wim Feyaerts.

Massascènes zoals de rechtszaak rond de moordpoging van Véronique of de nieuwjaarsreceptie met veel volk bij VDB Fashion zijn in coronatijden echter niet haalbaar. “Daar moesten we deze keer rekening mee houden. Maar ook inhoudelijk moest er veel gepuzzeld worden”, verduidelijkt Wim Feyaerts in Het Laatste Nieuws.

De afleveringen die we nu op televisie te zien krijgen, werden al in maart 2020 geschreven, verklaart Feyaerts. Maar toen verdween Familie enkele weken vroeger dan voorzien van het scherm en moest er ingegrepen worden.

Zo moesten verhalen die zich in de lente afspeelden, plots herschreven worden naar de herfst. “De vertraging die daardoor op tv ontstond, was de voorbije maanden duidelijk merkbaar”, vervolgt Feyaerts in Het Laatste Nieuws.

“De cliffhangers die we voorzien hadden voor de laatste seizoensfinale eind juni, zag de kijker bijvoorbeeld pas in de loop van oktober. En zo is het ook met deze mid-season special”, onthult de creative producer van Familie in het dagblad.

“De intriges die we een jaar geleden voor deze periode hadden bedacht, zullen pas ergens in februari te zien zijn.” Maar ook al moesten er ingrijpende wijzigingen doorgevoerd worden, toch is de hele ploeg erg trots op het eind resultaat, voegt Wim Feyaert eraan toe in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today