25 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 augustus 2020
25 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 augustus 2020

Soulsister plays ‘Heat’ (1990)

Heat’ – het fel bejubelde tweede album van Soulsister – blaast in 2020 exact 30 kaarsjes uit. En zoals tradities dat eisen: dit moet gevierd worden! ‘Heat’ kan zondermeer als een succesvolle Belpop-klassieker bestempeld worden. Het album ging niet minder dan 100.000 keer (!) over de toonbank en stond meer dan één jaar (!) in de toenmalige album Top 50. Uit het album werden tevens een reeks singles getrokken die telkens meteen in de top 10 werden gekatapulteerd. Denk: ‘Through Before We Started’, ‘Well Well Well’ of ‘Facing Love’. Allen perfecte popsingles with a touch of soul.

De internationale aspiratie van Soulsister was destijds opvallend naar Belgische normen. Hun toenmalige manager Michael Lang (tevens één van de Woodstock-organistoren) deelden ze met Joe cocker. Steve Winwood was dan weer een opvallende gast op de plaat en achter de knoppen zat niemand minder dan Chris Lord-Alge die al eerder wonderwerk verrichtte voor o.a. Prince, James Brown, Tina Turner en Bruce Springsteen.

In het kader van de ◄◄ REWIND-reeks zal Soulsister integraal hun klassieker ‘Heat’ brengen (en uiteraard nog een resem encores met hun grootste hits). En dit in een uitgebreide bezetting, compleet met blazers, percussionist en algehele feest- en speelvreugde. Wat meteen impliceert dat Soulsister terug is. En hoe!

Soulsister, Ancienne Belgique (Brussel)
En dat op 12 maart 2020 om 20 uur. Tickets zijn nu al te koop.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today