21 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 augustus 2020
21 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 augustus 2020

Sportpaleis bouwt pop-uparena in Middelkerke

Foto: VTM

Straf nieuws: de Sportpaleis Groep start met de bouw van een pop-up concert- en evenementenarena aan onze Belgische kust. Die arena zal in Middelkerke gebouwd worden en volgende zomer the place to be worden voor heel wat grote evenementen.

De Sportpaleis Groep start vol moed én met veel goesting dit innovatieve project. Het initiatief is een opsteker voor de noodlijdende livemuzieksector. Bovendien geniet het publiek – dat door de coronacrisis nu op z’n honger blijft zitten – van een extra ruim aanbod muziek en spektakel tijdens de zomer van 2021.

Dit vernieuwende project wordt een imposant tentencomplex met een capaciteit van 3.500 (zittende toeschouwers) tot 5.500 bezoekers (in een gecombineerde staand/zittende opstelling). Je kan het vergelijken met een kleinere versie van de Lotto Arena in Antwerpen. Op die schaal werd nooit eerder in België een structureel pop-up concert- en evenementencomplex gebouwd.

Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Groep : “zoals het er nu naar uitziet, wordt het vanaf de zomer 2021 bijzonder druk met op de agenda een groot aantal verplaatste én nieuwe concerten en evenementen. Met deze pop-up arena kunnen we dit grotere aanbod ook faciliteren.”

De Sportpaleis Groep heeft bewust gekozen voor een arena met een beperkte capaciteit, waardoor het draagvermogen van de omgeving op het vlak van mobiliteit en andere milieu effecten niet wordt overschreden. De groep heeft meer dan 20 jaar expertise in huis om dit project in optimale omstandigheden naar een succes te leiden.

Nu dit project is aangekondigd, wordt werk gemaakt van de programmering. De uitbaters leggen contacten met organisatoren van concerten van nationale en internationale artiesten, indoor festivals en (muzikale) evenementen.

De Pop-Up Arena zal maximaal van 15 juni tot en met 31 augustus in Middelkerke (vrijetijdspark aan de Westendelaan) beschikbaar zijn. Het initiatief kadert in een partnership van de gemeente Middelkerke en de Sportpaleis Groep. Meer details en informatie over de programmering en de ticketverkoop volgen in september.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today