14 °C Antwerpen, BE
maandag 12 oktober 2020
14 °C Antwerpen, BE
maandag 12 oktober 2020

Sportpaleis-directeur: “Vlaamse artiesten? Daar scheuren we onze broek aan…”

Jan Van Esbroeck
Foto: Photo News

Sportpaleis-directeur Jan Van Esbroeck zorgde voor beroering door te stellen dat Belgische artiesten geen zekerheid zijn op een goede ticketverkoop. “We zouden er onze broek aan scheuren.” In Dag Allemaal verduidelijkt Van Esbroeck zijn uitspraak…

“Internationale artiesten wachten af tot ze op een veilige manier een tournee door verschillende landen kunnen doen. En Belgische acts? Ik zie er geen die elf- of twaalfduizend mensen naar de zaal gaan lokken nu,” spreekt Jan Van Esbroeck klare taal.

Niels Destadsbader zou dit najaar nochtans voor een uitverkocht Sportpaleis spelen. “Maar hij en z’n management hebben ons laten weten dat ze vasthouden aan de beleving die ze anders hebben bij ons. Dat wil zeggen: met staand publiek aan het podium.”

En daar heeft Jan Van Esbroeck begrip voor. “Een artiest krijgt daar energie van. Maar goed, dat kunnen wij dus niet bieden momenteel.”

Clouseau verkocht vroeger ook Sportpaleizen uit, maar dergelijke concerten maken altijd deel uit van een totaalproject. “Daar wordt soms tot een jaar aan gewerkt, en is dikwijls gekoppeld aan een nieuwe plaat,” verduidelijkt Van Esbroeck in Dag Allemaal.

De Sportpaleis-directeur benadrukt ook dat ze geen verzoeken van Vlaamse artiesten hebben geweigerd. “Zij beseffen ook wel dat het risico nu te groot is,” aldus Jan Van Esbroeck. Want het Sportpaleis moet een uitzonderingsvergunning vragen voor een concert; die mensen komen dan met het openbaar vervoer. “Is de tijd daar al rijp voor? Ik vrees van niet,” meent Jan Van Esbroeck.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today