15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Stan Van Samang: “dáárom ben ik gestopt met roken…”

Stan Van Samang: “dáárom ben ik gestopt met roken…”

Foto: VTM

Roken, het is zo’n slechte gewoonte, maar sommigen raken er maar niet vanaf gekickt. Zanger Stan Van Samang was ook een fervent roker, maar maakte de ommekeer bij de geboorte van zijn kinderen.

“Ik heb meer dan vijftien jaar gerookt. Maar ik heb altijd gezegd: ‘Ik wil geen rokende papa zijn’. De avond voor moeder en kind thuiskwamen uit het ziekenhuis, heb ik mijn laatste sigaret uitgeduwd. Het was niet gemakkelijk. Een baby geeft stress en slapeloze nachten. Maar een mens, zelfs een verslaafd mens is daartoe in staat”, doet Stan zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

Stan heeft van dichtbij meegemaakt welke gevolgen roken kan hebben. “Mijn motivatie is ook simpel. Van Roken ga je dood. Mijn grootvader is eraan gestorven. Er is geen enkele reden waarom je het zou doen, behalve omdat het lekker is. Ik zou het ook moeilijk vinden om met een sigaret in mijn hand tegen mijn kind te zeggen: ‘Begin er niet aan’. Ik zal dan wel zeggen: ‘Ik heb het gedaan en ik zou het nieuw opnieuw doen.’ Leren uit je fouten. Dat is het leven, zeker?”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today