17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Stand-up comedian Bert Gabriëls fileert de #Eindemaands-actualiteit op De Parkies

Bert Gabriels
Foto: Johannes Vande Voorde

Voor wie houdt van muziek en gezelligheid zijn er in juli en augustus De Parkies. Op meer dan 15 locaties in Vlaanderen kan je gedurende 7 weken terecht op het kleinste, grootste festival van België, dat met zijn 108 gratis concerten dit jaar opnieuw mikt op meer dan 250.000 bezoekers. De festivals brengen een mix van gevestigde waarden en nieuwkomers: Guy Swinnen, De Mens, Belle Perez, maar ook nieuwkomer Metejoor en Parkies-debutant Willy Sommers vormen de line-up van meer dan 20 artiesten, die met hun liveband kleur geven aan het festival. Bijzonder worden De Parkies van woensdag 31 juli in Blankenberge en donderdag 1 augustus in Beringen, want dan worden de ’80 was machtig’-concerten van Kate Ryan voorafgegaan door stand-up comedian Bert Gabriëls.

“Humor en muziek, het is een match ‘made in heaven’”, zegt Parkies-organisator Jeffrey Vanhaeren. “In volle voorbereiding op zijn eindejaarsconference strikten we Bert Gabriëls, bekend van het tv-programma ‘Zonde van de zendtijd’ en de theatertournee ‘De gelukzoeker’. Sinds begin dit jaar warmt hij het publiek op met zijn #Eindemaands-conferences, waarin hij op een eigenzinnige manier terugblikt op de actualiteit. Op de laatste dag van juli en de eerste van augustus verlaat hij zijn comfortzone en trakteert hij ons publiek op een snedig setje. Een absolute aanrader voor wie met zijn neus in het nieuws hangt, want gegarandeerd wordt er gelachen.”
Suske

“Begin dit jaar ben ik begonnen met mijn #Eindemaands. Dat zijn korte try-out voorstellingen van ongeveer 40 minuten met een terugblik op de actualiteit. Je wil niet weten hoeveel kranten, nieuws en duiding ik dagelijks verslind. Het is de moeite (lacht). Met het stilvallen van de regeringsonderhandelingen, de ministers en het parlement dat dadelijk ook op vakantie vertrekt, vreesde ik even de befaamde komkomkommertijd, maar gelukkig zorgde ‘Suske’ en ex-Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck voor een sterke inbreng”, zegt Gabriëls lachend.

Na zijn succesvolle eindemaandsconference rond bekende Vlaamse ‘witte konijnen’, in aanloop naar de recentste parlementsverkiezingen, zijn de openluchtvoorstellingen op De Parkies voor Bert Gabriëls een nieuwe uitdaging: “Ik ben heel benieuwd hoe het Kate Ryan-publiek straks reageert op mijn mopjes. Voor mij is het een mooie testcase en een visitekaartje voor de eindejaarsconferences. Die starten begin december, met als hoogtepunt mijn #Eindejaars, op 27 december in de Antwerpse Arenbergschouwburg.”

Bert Gabriëls speelt zijn #Eindemaands op De Parkies-concerten van woensdag 31 juli in het Park De Craene in Blankenberge en op donderdag 1 augustus in het Beringse Park van Beverlo, voorafgaand aan de ’80 was machtig’-concerten van Kate Ryan.

Meer info over De Parkies vind je op www.engieparkies.be
Meer info over Bert Gabriëls zijn #Eindejaars vind je op www.bertgabriels.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today