13 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 juli 2022
13 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 juli 2022

Stany Crets: “Ik heb het gehad”

Foto: VTM

De cultuursector gaat op slot en plots zijn er nog meer mensen werkloos thuis. Bij Stany Crets lag de Winterrevue al een tijdje stil, maar nu moeten ook andere theaters, bioscopen en concertzalen de deuren volledig sluiten.

“De evenementen/cultuur/entertainmentsector of hoe we het ook willen noemen gaat pottoe.  Aan de horeca wordt niet geraakt  (dit is hen volledig gegund, versta me niet verkeerd) en dat is op zijn minst vreemd te noemen”, schrijft Stany op Facebook.

“Niemand die het begrijpt.  Niemand.  Noch de producenten, noch de spelers of creatieven, noch het publiek, en sterker, zelfs binnen de partijen van de beleidsmakers valt men omver van zoveel absurdisme. Binnen CD&V, OpenVLD en Groen reageert men op de beslissing met verbijstering.”


“Wie nam dan die dwaze beslissing die werkelijk nérgens op gebaseerd is? Het was alleszins niet op advies van de GEMS. Het was op aanraden van coronacommissaris (Geweldige titel toch? Klinkt als operettekapitein.) Pedro Facon blijkbaar.  Of althans, zo leert ons het Journaal op VRT”, schrijft Stany.

“Niemand die zich luidop afvroeg ‘en wat is precies het verschil met de horeca en al en al?”, vraagt de creatieveling zich hardop af. Stany Crets roept zijn collega’s van de cultuursector op om zondag in Brussel op straat te komen,

“Ik heb het gehad met whatsapp-groepjes, petities en persberichten eigenlijk. Ik ben het beu. Geen gezever, geen rond de pot gedraai, maar oplossingen moeten er komen. We staan al op straat, misschien kunnen we daar dan ook iets doen”, besluit een meer dan teleurgestelde Stany Crets.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today